Bora Đorđević je svoju prvu zbirku poezije odneo Dušku Radoviću, pa ostao ŠOKIRAN reakcijom velikog pesnika! TOME SE NIJE NADAO!

Autor:

Zabava

02.09.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Frontmenu Riblje čorbe je susret s slavnim književnik zauvek ostao urezan u sećanje.

Bora Đorđević je svoju prvu zbirku poezije odneo Dušku Radoviću, pa ostao ŠOKIRAN reakcijom velikog pesnika! TOME SE NIJE NADAO!

Foto: ATAImages, Printscreen

Legendarni muzičar Bora Đorđević vodi najtežu životnu borbu u bolnici u Ljubljani, gde je smešten zbog ozbiljnih problema s plućima. Bora je priključen na respirator, a mediji iz regiona iz minuta u minut izveštavaju o zdravstvenom stanju slavnog rokera. Svojim pesmama pisanim za bend Riblja čorba Bora Đorđević je osvojio srca miliona ljudi, koji se svakog dana mole za njegovo zdravlje.

Društveno angažovanim tekstovima istakao se u Srbiji i postao jedan od najplodnosnijih tekstopisaca, a njegove reči vrlo brzo začule su se u celom svetu. Na njegov rad i talenat niko nije ostao imun, pa ni veliki pesnik i pisac Duško Radović kome je Bora odneo svoju prvu zbirku poezije. 

Republika

Foto: Facebook.com pritnscreen

 

Kako je Đorđević svojevremeno ispričao za medije, reakcija velikog Duška Radovića ga je šokirala i oduševila.

- Moram da kažem, kad je čika Duško Radović u pitanju, napišem ja prvu zbirku, objavim prvu zbirku poezije i sav srećan nosim čika Dušku, nakitim posvetu "Dragom čika Dušku, s poštovanjem... Bora Đorđević". I Duško uzme knjigu, ode u onaj svoj golubarnik i posle jedno 15 minuta, gostovao sam u nekoj emisiji na Studiju B, dolazi, donosi mi svoju knjigu, a posveta je glasila: "Sa zavišću, Duško Radović" - ispričao je Bora tada i uhvatio se za glavu.

Bora Đorđević je dobio nagradu akademije Ivo Andrić za knjigu poezije "Pusto ostrvo" 2018. godine, što je samo jedno od mnogobrojnih priznanja koje je dobio za svoj rad.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading