LEGENDA RIBLJE ČORBE UMRLA OD DROGE: Izdahnuo u BEDI, nije mogao da se IZBORI sa problemima tada! (FOTO)

Autor:

Zabava

29.08.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni gitarista svirao je sa Čorbom i Bajagom, a smrt ga je stigla u rodnom selu!

LEGENDA RIBLJE ČORBE UMRLA OD DROGE: Izdahnuo u BEDI, nije mogao da se IZBORI sa problemima tada! (FOTO)

Foto: Printscreen/Facebook/Rajko Kojić

Rajko Kojić

Rajko Kojić, jedan od najcenjenijih gitarista na domaćoj rok sceni, ostavio je neizbrisiv trag svojim muzičkim radom i stvaralaštvom. Njegova karijera započela je sedamdesetih godina prošlog veka, kada je svirao u raznim manjim bendovima pre nego što je postao deo "Riblje čorbe". 

Nakon što je upoznao Momčila Bajagića Bajagu, osnovali su bend "Glogov kolac". Iako su imali samo jednu svirku, ovo iskustvo je bilo prekretnica u Kojićevoj karijeri. Kasnije se priključio bendu "SOS" na poziv Miše Aleksića, da bi 1978. godine zajedno sa Aleksićem, Vickom Milatovićem i Borom Đorđevićem formirao kultni bend "Riblja čorba".

Sa "Ribljom čorbom", Kojić je snimio pet studijskih albuma i jedan "lajv" album, postigavši ogroman uspeh već sa prvim singlom "Lutka sa naslovne strane". Posebno se isticao njegov gitarski solo u pesmi "Kad hodaš", koji se smatra jednim od najlepših u jugoslovenskoj rok muzici. Nakon napuštanja benda 1984. godine, Rajko se okrenuo solističkoj karijeri i sarađivao sa "Instruktorima" na albumu "Jahači magle".

Republika

Foto: Printscreen/Facebook/Rajko Kojić

Rajko Kojić svirao je gitaru u grupi "Riblja čorba"

Rajko Kojić i Bajaga su se razišli sa "Ribljom Čorbom" zbog nekoliko razloga. Naime, postoji priča da su Rajko i Bajaga odbili da idu na turneju po grčkom primorju, gde bi svirali na terasama hotela, jer su smatrali da je to ispod renomea jednog uglednog rokerskog benda. Sa druge strane, preostali članovi "Čorbe" su verovali da je Bajaga već previše bio posvećen svom novom bendu.

Republika

Foto: Printscreen/Facebook/Rajko Kojić

Rajko Kojić umro od droge u bedi u rodnom selu

Međutim, Kojić je imao problem sa narkomanijom, koji je vukao nekoliko godina unazad i koji je bio jedan od glavnih razloga njegovog povlačenja. Uprkos tome što je izbacio jedan solo album i sarađivao sa "Instruktorima" na albumu "Jahači magle", povukao se i živeo veoma skromno u svom rodnom selu. Na kraju, Rajko je preminuo 1997. godine, nesposoban da se izbori sa problemima koje je imao.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading