ODVEDEN U ZORU, MUČEN, A POTOM SVIREPO UBIJEN! Film posvećen slavnom srpskom slikaru u gradovima širom Srbije!

Autor:

Zabava

28.08.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Povodom obeležavanja 82 godine od smrti Save Šumanovića, Ministarstvo kulture Republike Srbije organizuje premijeru art-dokumentarnog filma "Sam pred sobom".

ODVEDEN U ZORU, MUČEN, A POTOM SVIREPO UBIJEN! Film posvećen slavnom srpskom slikaru u gradovima širom Srbije!

Foto: Wikimedia/Unknown author/Public domain

Povodom obeležavanja 82 godine od smrti jednog od najznačajnijih srpskih slikara Save Šumanovića, Ministarstvo kulture Republike Srbije organizuje premijeru art-dokumentarnog filma "Sam pred sobom" u gradovima širom Srbije u saradnji sa produkcijskom kućom Ramonda i Mrežom kinoprikazivača Srbije, saopštili su iz Ministarstva kulture.

Film će biti prikazan u 14 gradova sa početkom u 18 časova, 30. avgusta, na dan kada je Šumanović svirepo ubijen od strane zločinačkih ustaških vlasti NDH.

Ova inicijativa pruža jedinstvenu priliku da se na dostojanstven način podsetimo na umetnički doprinos Save Šumanovića i njegov neprocenjiv trag u srpskoj kulturnoj baštini, i istovremeno oživljava sećanje na umetnika i omogućava novim generacijama da se upoznaju sa njegovim neprolaznim delom i značajem koji ono ima za srpsku i svetsku umetnost.

Čuvajući uspomenu na njegovo stvaralaštvo, inspirišemo buduće naraštaje da nastave putem kulture i umetnosti.

Film je nastao u saradnji produkcijske kuće "Ramonda production" iz Beograda, Kulturnog centra Vojvodine "Miloš Crnjanski" i Fondacije "Fashion Company" iz Beograda.

Režiju i scenario potpisuje Dragan Elčić, reditelj, profesor i dekan Akademije umetnosti u Beogradu.

Film će biti prikazan u Užicu, Leposaviću, Beogradu, Zrenjaninu, Subotici, Leskovcu, Somboru, Valjevu, Vršcu, Gornjem Milanovacu, Nišu, Jagodinu, Svilajncu Sremskoj Mitrovici.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading