"HEROJI HALIJARDA" PRED 300 MILIONA KINEZA! Ostvarenje o SRPSKIM HEROJIMA biće prikazano u svetu, Radoš Bajić sve otkrio!

Autor:

Zabava

28.08.2024

13:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biće to jedini srpski film koji će se prikazati na državnoj kineskoj televiziji.

"HEROJI HALIJARDA" PRED 300 MILIONA KINEZA! Ostvarenje o SRPSKIM HEROJIMA biće prikazano u svetu, Radoš Bajić sve otkrio!

Foto: ST/Nemanja Pančić

Film "Heroji Halijarda" neprestano niže uspehe, a sada je reditelj Radoš Bajić objavio da će to biti jedini srpski film koji će se u krajem oktobra ili početkom novembra prikazati na centralnoj državnoj kineskoj televiziji. Tako će priču o srpskim herojima u jednom trenutku videti 300 miliona ljudi, otkrio je reditelj i glumac Radoš Bajić nakon projekcije filma na Filmskim susretima u Nišu.

Priča o najvećoj akciji spasavanja savezničkih pilota iza neprijateljskih linija nastavlja da pomera granice i ruši rekorde pa će tako moći da ga vidi i veliki broj gledalaca na engleskom govornom području.

- Posle 30 godina prvi i jedini srpski film koji će imati distribuciju u Americi, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu je film "Heroji Halijarda" jer smo pre četiri meseca potpisali ekskluzivni ugovor sa američkom distributerskom kućom sa sedištem na Beverli Hilsu. Znači to je pre svega jedno ogromno priznanje svakako za našu kulturu, našu kinematografiju, za autorski tim, za moje kolege sjajne koji su igrali u "Halijardu", ali moram reći da je to jedna najveća nagrada i za mene koji sam ovom projektu posvetio više od pet godina - rekao je Bajić.

Scenaristam reditelj i glumac je rekao da je to što će film imati distribuciju u Americi, Kanadi, Australiji i Novom Zelandu, pre svega je značajno u afirmaciji srpske kulture, ali i Srbije kao države, našega naroda, tradicije, istorije, "pogotovo imajući u vidu tematiku kojom se bavi Halijard".

Republika

Foto: ST/Nemanja Pančić

Petar Božović, Žarko Laušević i Radoš Bajić na premijeri filma u Beogradu

- Naš film se bavi jedinstvenom operacijom spašavanja savezničkih pilota u katarzičnim godinama pri kraju Drugog svetskog rata. Ali je naš film, pre svega, priča ne samo o toj akciji, nego i o nama samima. O pogubnim, i rekao bih i, kako da kažem, tragičnim srpskim podelama. O jednoj raspolućenosti srpskog nacionalnog bića. I jedna od najvažnijih poruka koju sam kao autor želeo da istaknem, onoga trenutka kada se na grobu najmlađeg brata, koji treba da produži vrstu, koji treba da bude nosilac jednog biološkog i civilizacijskog kontinuiteta jednog naroda, kada je on u grobu a oko njegovog groba se nalaze i sreću se zavađena braća koje su možda dan, dva pre pucali jedan na drugog. I znači ja sam želeo praktično da pošaljem jednu snažnu poruku o neophodnosti pomirenja u srpskom narodu – objasnio je on.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading