SREĆKO ŠOJIĆ JE STVARNO POSTOJAO! Lane Gutović je s njim proveo DETINJSTVO, a njegovo pravo ime je Toma! OVO SIGURNO NISTE ZNALI!

Autor:

Zabava

07.08.2024

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kultni junak iz "Bele lađe" rađen je po stvarnom liku.

SREĆKO ŠOJIĆ JE STVARNO POSTOJAO! Lane Gutović je s njim proveo DETINJSTVO, a njegovo pravo ime je Toma! OVO SIGURNO NISTE ZNALI!

Foto: youtube.com/MrDosadnjakovic

Čuveni glumac Milan Lane Gutović (1946-2021) ostvario je mnoge upečatljive uloge u karijeri, a jedna od onih koje su njegova "lična karta" svakako je Srećko Šojić iz kultne "Bele lađe". Naime, Lane je svojevremeno otkrio da je ovaj junak rađen po stvarnom liku, te da je Šojić zaista postojao i da ga je on lično poznavao.

Kako je tada objasnio, Srećko je nastao po uzoru na jednog zidara.

Republika

Foto: Youtube printscreen

 

Toma zidar za ravne krovove. Radio je školi u Kumodražu. On je govorio tako "č", "ć", on je bio Piroćanac. Došao je kod mene kući, da nešto uradi i pričamo o zidu koji treba da uradi, a taj zid je bio španski zid, bio je grbav zid. On vadi olovku iza uva. Izvadi, fljas po ovom zidu. (Ja kažem): "Nemoj, Tomo! Šta radiš to?", a on mi odgovara: "Pa i onako ovo moraš da krečiš, malterišeš ovo. Ne možeš ovo grbavo, mora da bude gladak (zid)" - ispričao je Gutović, pa dodao:

Republika

Foto: youtube.com/N1

Milan Lane Gutović (1946-2021)

- On je toliko meni bio simpatičan i draga ličnost da se ja nisam od njega odvajao kao dete. Bio sam stalno sa njim u društvu. I posle toga mi je sasvim slučajno palo na pamet taj njegov lep govor. Pa sam prvi put to igrao u toj predstavi, u toj drami koja se zvala "Barabe", koji je pisao Milenko Vučetić i režirao Aleksandar Mandić. I posle toga je taj lik se pojavljivao nekoliko puta i na kraju završio kao Šojić u "Beloj lađi" - rekao je Lane tada u emisiji "Amidži šou".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading