DA LI JE OVO VOJINOVA ŽIVOTNA GREŠKA: Nije verovao u sebe i PROPUSTIO ZLATNU ŠANSU, čovek koji ju je ZGRABIO završio u HOLIVUDU!

Autor:

Zabava

10.07.2024

23:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ćetković svojevremeno odbio ulogu koja bi mu značajno uticala tok karijere.

DA LI JE OVO VOJINOVA ŽIVOTNA GREŠKA: Nije verovao u sebe i PROPUSTIO ZLATNU ŠANSU, čovek koji ju je ZGRABIO završio u HOLIVUDU!

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Vojin Ćetković

Jedna od najomiljenijih serija na domaćim televizijama decenijama unazad bila je kultna serija "Otvorena vrata".

Ovaj humoristički format oduševljavao je publiku širom bivše Jugoslavije, a neki likovi su postali prave ikone s TV ekrana.


Jedan od najzanimljivijih likova u seriji bio je Vojkan Jakovljević, čiju ulogu je prvobitno trebalo da igra Vojin Ćetković.

Međutim, Ćetković je smatrao da nema dovoljno iskustva za tu ulogu i odbio je ponudu.

Umesto njega, ulogu nespretnog, a dobroćudnog, Vojkana preuzeo je Nikola Đuričko, koji je kasnije postao jedan od simbola ove serije i tom ulogom osvojio simpatije gledalaca.

Republika

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Nikola Đuričko je u Holivudu ostvario svoj američki san

Pored Nikole Đurička, seriju su izneli na svojim plećima i drugi mnogo talentovani glumci.

Vesna Trivalić je briljirala u ulozi Katarine Anđelić Cakane, dok je pokojni Milan Gutović virtuozno tumačio lik Dragoslava Jakovljevića, Katarininog muža.

Bogdan Diklić je sa svojom harizmom oživeo lik Svetislava Bate Anđelića, Katarininog brata, dok su Bojana Maljević i Sofija Jović sjajno odigrale uloge Ane Anđelić i Milice Jakovljević, Batina ćerke i Vojkanove rođene sestre.

Jedna od zanimljivih anegdota vezanih za seriju "Otvorena vrata" jeste reakcija tadašnjeg direktora RTS Milorada Vučelića.

Nakon prikazane prve epizode, Vučelić je bio oduševljen, izgovarajući reči koje su se kasnije pokazale proročanskim: "Ovako izgleda budućnost televizije!"

Upravo ova serija "Otvorena vrata" ostala je upamćena kao jedno od najznačajnijih ostvarenja na domaćim televizijama, a njeni likovi i replike i danas se prepričavaju.

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kolega

11.07.2024 00:04

Duričko kelneriše i glumi u reklamama, a povremeno i u nekoj seriji pronese poslužavnik što mu sredi Anđelina Dzoli zbog koje je ovde postao persona non grada.