OVAKO DANAS IZGLEDA MALI BOŠKO BUHA! Više se ne bavi GLUMOM, da li biste ga PREPOZNALI? (FOTO)

Autor:

Zabava

03.08.2024

12:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Kojundžić je glumio legendarnog partizanskog bombaša, a potom promenio profesiju!

OVAKO DANAS IZGLEDA MALI BOŠKO BUHA! Više se ne bavi GLUMOM, da li biste ga PREPOZNALI? (FOTO)

Foto: youtube.com/printscreen

Film "Boško Buha" snimljen je 1978. godine u režiji Branka Bauera, a tada je ceo svet čuo za dečaka iz sela Koška, Ivana Kojundžića, koji je glumio legendarnog partizanskog bombaša. Za razliku od svojih kolega iz filma Dragana Bjelogrlića i Nenada Nenadovića, Ivan Kojundžić nije nastavio da se bavi glumom.

Naime, Ivan danas radi kao spiker na hrvatskom radiju. U medijima se pojavljuje samo kad se neko seti da je on bio čuveni Boško Buha. 

Republika

Foto: Printscreen/Youtube/Hrvatska knjižnica za slijepe

Ivan Kojundžić danas

Podsećanja radi, "Boško Buha" je jugoslovenski film snimljen 1978. godine. Režirao ga je Branko Bauer, a scenario su pisali Boško Matić i Dušan Perković. Radnja je posvećena životu Boška Buhe, mladog partizana i narodnog heroja koji je postao jedna od najvećih ikona bivše Jugoslavije. Posle redovne distribucije u bioskopima je proširena verzija filma prikazana na programu JRT u obliku miniserije.

Film "Boško Buha" dobio je i nekoliko prestižnih nagrada. Vrnjačka Banja: Nagrada za dijaloge – Dušan Perković, Niš: Specijalna diploma – Ivan Kojundžić, Kosmaj: Statua „Sloboda“ za film, Bombaj: Srebrni slon za režiju, Srebrni slon za ulogu – Ivan Kojundžić.

Pored Ivana Kojundžića, u filmu su glumili i Dragan Bjelogrlić, Žarko Radić, Marko Nikolić, Ljubiša Samardžić, Milan Štrljić, Miroljub Lešo, Milena Dapčević, Nebojša Bakočević, Ljiljana Blagojević...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading