"NEKE STVARI IZ DETINJSTVA SAM POTISNULA": Naša glumica pretrpela ZLOSTAVLJANJE, pa otvoreno progovorila o svemu!

Autor:

Zabava

01.08.2024

09:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Aleksandra Janković svojevremeno je otkrila da je je pretrpela vid seksualnog zlostavljanja kada je imala samo pet i po godina.

"NEKE STVARI IZ DETINJSTVA SAM POTISNULA": Naša glumica pretrpela ZLOSTAVLJANJE, pa otvoreno progovorila o svemu!

Foto: printscreen/K1 TV

Aleksandra Janković

Poznata glumica Aleksandra Janković, koju je publika zavolela kroz serije "Budva na pjenu od mora" i "Azbuka našeg života", svojevremeno je otvoreno progovorila o svom životu i šokirala priznanjem da je kao dete pretrpela vid seksualnog zlostavljanja.

Aleksandra je slušajući ispovest jedne koleginice koja je tvrdila da je prošla kroz bolan period zlostavljanja vratila slike iz svog detinjstva.

Vratile su mi se neke stvari otkada sam bila mala, potisnula sam ih, a tog su tipa. Imala sam pet i po godina. Koliko toga potisnemo i svesno i nesvesno, tom biću postaje nemoguće živeti, a problema i odgovornosti je sve više kroz život. Došla sam do osećaja stida koji mi je tada prouzrokovan. Šta dete od pet i po godina zna? Možda zna za strah... Ti ne znaš šta ti se događa, a znaš da to nije dobro. Zašto se tada ne kaže roditeljima, koji su bili fenomenalni? Srce je krenulo da mi radi, umirila sam se, povezala sam se sa tom situacijom emotivno i slikom, rekla sam sebi: "Opraštam ti". I dalje tih tragova ima. Šta je to što drugome možeš da oprostiš, a sebi ne? Nema napretka dok ne razumemo drugu osobu - ispričala je glumica jednom prilikom.

Republika

Foto: Foto Contrast studios

U seriji "Azbuka našeg života"
NA EKRANU ISKUSILA NASILJE

I pred kamerama je proživljavala sudbinu žene koju partner psihički zlostavlja i tada se suočila sa potresnim ispovestima žena koje su prošle kroz slične situacije kao njena Vesna u "Azbuci našeg života".

To su stotine, hiljade pisama žena koje su doživele nasilje. Pozamašan deo pisama koja sam dobila od velikog broja žena koje su gledale seriju, sam pročitala i razbucale su me njihove reči. Ja sam se samo zapitala koliko je onih koje ćute! Počela sam da čitam i celu noć nisam spavala. Toliko sam se isplakala. Bilo je tu pisama zahvalnosti, podrške, ali i potpunog unezverenja ljudi. Gledaoci obožavaju ovu seriju, ja sam tu energiju osetila, a osetila sam i nešto posebno kroz ta pisma. Ta pisma žrtava meni glumački mogu biti kompliment i veliko priznanje, ali, sa druge strane, to me je razbilo. Pisale su mi i da vide sebe u svakoj mojoj scenu, mimici, pogledu i u svemu neizgovorenom, a onda i šta su sve doživljavale. To su osobe koje su kroz takvo iskustvo prošle i izmakle se iz toga, ali trauma je i dalje živa - rekla je Jankovićeva.

Republika

Foto: ATA Images

 
PROŠLA KROZ RAZVOD

U ovoj seriji njena junakinja prolazi kroz razvod i ponovno zaljubljivanje, a Aleksandra je i u privatnom životu iskusila nešto slično. Glumica je bila u braku sa bivšim vaterpolistom Draganom Andrićem, koji je sa reprezentacijom Jugoslavije osvajao zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Los Anđelesu 1984. i Seulu 1988, a dva puta je bio i svetski prvak.

Sa suprugom se svojevremeno odselila u Barselonu, a tokom braka su dobili sina Vanju. Budući da je bila iskrena, Aleksandra je govorila sasvim otvoreno o razvodu i porodici.

- Ako je neko pred razvodom, ja se molim za što lepši i mirniji razlaz. Ako mora neka to učini, a ko ne mora neka radi na tome da popravi situaciju, jer ne postoji ništa važnije od porodice - istakla je glumica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Komentari (0)

Loading