POZNATI GLUMAC LUDO VOLEO SONJU SAVIĆ! Detalji njihove veze otkriveni decenijama kasnije i NE - nije Rade Šerbedžija!

Autor:

Zabava

01.08.2024

08:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Veliku tajnu sasvim slučajno je otkrio glumac Ivan Jevtović.

POZNATI GLUMAC LUDO VOLEO SONJU SAVIĆ! Detalji njihove veze otkriveni decenijama kasnije i NE - nije Rade Šerbedžija!

Foto: youtube.com/Oblomov

O odnosu Sonje Savić, slavne glumice koja je tragično preminula 2008, i Radeta Šerbedžije, s kojim je ostvarila bliski odnos na snimanju filma "Una", u javnosti se već dosta zna. Ipak, potpuna nepoznanica je da je Slavko Štimac bio u emotivnoj vezi sa Savićevom. Ovu tajnu skrivanu decenijama slučajno je otkrio glumac Ivan Jevtović tokom gostovanja u emisiji "Balkanskom ulicom". 

Jevtović je tada pričao o noći kada je upoznao "Pericu" iz "Varljivog leta `68."

Foto: youtube printscreen

Slavko Štimac

Na Terazijama sam sreo Slavka Štimca, koji je primetio da lutam i pitao me hoću li nešto da pojedem s njim. Budući da mi je bio idol, pristao sam. Pre nego što smo seli u taksi, napomenuo mi je da ćemo samo nakratko svratiti kod njega i njegove devojke. Pokucao je na vrata, otvorilo je strašilo, tačnije neka žena s raščupanom kosom preko lica. Odmah je počela da viče na Slavka: "Kada ćeš da prestaneš da mi dovodiš svoje obožavaoce?" U jednom trenutku je sklonila kosu s lica i shvatio sam da je to Sonja Savić. Jeo sam viršle sa Sonjom i Štimcem i veće sreće za mene nije bilo. Onda me je ona ispitivala kako se zovem i prezivam i nekako došla do zaključka da sam Vladin sin. Holivudska priča, zar ne - ispričao je Ivan Jevtović, sin čuvenog profesora Fakulteta dramskih umetnosti pokojnog Vladimira Jevtovića.

Republika

Foto: e-stock/M. RAFAILOVIĆ

Rade Šerbedžija

Sonja i Slavko su zajedno igrali, između ostalog, u filmu "Braća po materi" iz 1988. godine, a četiri godine ranije Savićeva se zbližila sa Radetom Šerbedžijom na snimanju filma "Una". Šerbedžija je u više navrata govorio o dragoj prijateljici i jednom prilikom za Republiku istakao da je velika nepravda što o Savićevoj danas malo ko govori.

To je velika nepravda! Ako uspomenu na nju ne čuvaju grad u kojem je rođena i za koji je bila vezana, spominju je ljudi koji je nose u srcu i koji su još zaljubljeni u nju - istakao je glumac.

Njih dvoje su bili prisni prijatelji, a 1986, dve godine nakon izlaska filma "Una", Savićeva je dala intervju za Jugopapir, u kojem na pitanje šta misli o Radetu Šerbedžiji kratko odgovara:

- On me uopšte više ne interesuje!

Sonja Savić je preminula u 48. godini, sama i napuštena, okružena špricevima, u praznom stanu u Beogradu. Godinama kruži priča da je na podu, gde je pronađeno telo zvezde filmova "Šećerna vodica" i "Braća po materi", ležao samo još prljav dušek.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading