ŠTA POVEZUJE EVU RAS, MILENU DRAVIĆ, MIKIJA MANOJLOVIĆA I ANICU DOBRU? Glumica otvorila dušu, pa sve javno otkrila!

Autor:

Zabava

22.07.2024

18:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na 30. Festivalu evropskog filma Palić Anica dodeljena je nagrada "Aleksandar Lifka", kojom su ovenčani mnogi glumci.

ŠTA POVEZUJE EVU RAS, MILENU DRAVIĆ, MIKIJA MANOJLOVIĆA I ANICU DOBRU? Glumica otvorila dušu, pa sve javno otkrila!

Foto: Foto Damir Vujković

Glumica Anica Dobra dobitnica je nagrade "Aleksandar Lifka" za doprinos evropskoj kinematografiji na ovogodišnjem 30. Festivalu evropskog filma Palić, koju su pre nje poneli mnogi poznati glumci. Slavnoj glumici je uručio nagradu direktor festivala Radoslav Zelenović.

- Od samog početka, nagrade su sastavni deo njene glumačke karijere: od Zlatne arene do Sterijine nagrade, od "Carice Teodore" do nagrade "Zoran Radmilović" i Zlatne kamere, najpriznatije nemačke nagrade. Od Pule, Monpeljea, Višija, Minhena, do Palića. Nagrada "Aleksandar Lifka", koju večeras dodeljujemo Anici Dobri, svrstava je u red onih koji su ostavili dubok trag u našoj kinematografiji. Priključuje se Mileni Dravić, Bati Živojinoviću, Miri Banjac, Ljubiši Samardžiću, Evi Ras, Aleksandru Berčeku, Miri Karanović, Mikiju Manojloviću, Slavku Štimcu, Mileni Zupančič, Radetu Šerbedžiji. Anica Dobra u životu i Anica odlična na filmu - istakao je Zelenović.

Republika

Foto: Foto Damir Vujković

 

Na konferenciji za medije Anica Dobra je sumirala utiske i otkrila mnoge nepoznate detalje o sebi. Ona je iznenadila priznanjem da je jedva prošla prijemni ispit za glumu na Fakultetu dramskih umetnosti.

- Iskreno, ja sam na FDU upala "kroz iglene uši", a pored mog imena nije pisalo ni da sam dobra ni loša, već iracionalna. I zato sam prošla. Mnogi veliki glumci tada nisu bili primljeni, a ja sam prošla. Možda je bio izbor teksta u pitanju? - navela je glumica.

Glumica je izjavila da je imala sreću da radi sa kolegama Milenom Dravić, Batom Živojinovićem, Borom Todorovićem i Draganom Nikolićem, a da joj je najveća inspracija od malih nogu bila Mira Banjac.

Republika

Foto: ATA Images

 

Sa Banjac sam snimila prvi film 'Život radnika'. Ona mi je tad pružila ruku, srce i to radi i danas. Kada sam radila predstavu 'Korešpodencija' tražila sam njen blagoslov - rekla je Dobra gostujući na Festivalu evropskog filma Palić, pa dodala:

- Na svu sreću, mogu da nađem azil, mir i uzbuđenje u svom poslu. I koliko god dobijanje nagrada nije deo posla, radujem se da još uvek imam entuzijazma i uzbuđenja za sve što nosi jedna nagrada, naročito ovakva koja podrazumeva i sve ono što je bilo pre mene i prethodne dobitnike, kao i sve one buduće dobitnike. Sve to zajedno je nešto što ipak ostaje za istoriju. A s obzirom da je najvažnije da se mi svi nađemo u životu, ovo ovde je možda potvrda da sam na dobrom putu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading