Miloša Bikovića oduševila modna izložba održana u čast Nikoli Tesli!

Autor:

Zabava

11.07.2024

19:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kolekcija je privukla pažnju svetski renomiranog glumca.

Miloša Bikovića oduševila modna izložba održana u čast Nikoli Tesli!

Foto: Privatna arhiva

Povodom obeležavanja rođendana čuvenog srpskog naučnika Nikole Tesle, u okviru manifestacije „Dani Nikole Tesle 2024 - 20 godina očuvanja Teslinog nasleđa", uručena su priznanja autorima različitih dela i projekata, realizovanih u proteklih godinu dana. Tom prilikom, predstavili su se brojni govornici iz sveta nauke, obrazovanja, umetnosti i preduzetništva, a posebnu pažnju privukla je izložba modnih kreacija pod nazivom „Teslin čudesni svet u umetnosti” mlade umetnice Dejane Milosavljević, koju čine odevni komadi osmišljeni po uzoru na revolucionarne patente velikog naučnika.
 
– Inspiraciju za umetničku kreaciju našla sam u mnoštvu Teslinih simbola, genijalnim idejama i vizijama. Izuzetno mi je drago što je moja kolekcija uspela da privuče veliku pažnju mladih i navede ih da se zainteresuju kako za modni dizajn, tako i za lik velikog naučnika – poručila je Dejana koja je dodatno pojasnila da su njene kreacije uvek ispraćene kratkim edukativnim filmovima koji pojašnjavaju Teslin patent pretočen u nesvakidašnju modnu interpretaciju.

 

 

Kolekcija je privukla pažnju svetski renomiranog glumca Miloša Bikovića, kome je takođe uručeno priznanje za očuvanje nasleđa Nikole Tesle, a koji je podsetio da radi na filmskom projektu posvećenom čuvenom naučniku.

Inače, naš glumac Miloš Biković napisao je na društvenim mrežama da se sa ekipom koja radi na projektu "Crvena svila" seli u Kinu, gde je u planu snimanje kadrova za pomenuti film. 

Glumac je pre nekoliko dana u Rusiji završio prvi deo snimanja špijunskog trilera reditelja Andreja Volgina, a sa radom će nastaviti u Kini.

- Završili smo sa ruskim delom snimanja filma `Crvena svila` i sada se selimo u Kinu. Začinićemo film aromama i atmosferom dalekog istoka - napisao je Biković na Instagramu uz fotografiju sa seta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading