KAKO SU SRPSKI GLUMCI PROŠLI NA PRIJEMNOM? Andrija Kuzmanović PAO na ispitu, a ova DIVA je upisala glumu na BEZOBRAZLUK!

Autor:

Zabava

02.07.2024

15:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milena Dravić je izbačena sa fakulteta, a Neda Arnerić je odustala od akademije!

KAKO SU SRPSKI GLUMCI PROŠLI NA PRIJEMNOM? Andrija Kuzmanović PAO na ispitu, a ova DIVA je upisala glumu na BEZOBRAZLUK!

Foto: ATAImages/Marija Mladjen, Antonio Ahel, Mateja Stanisavljevic

Devetoro najboljih našlo se na listi studenata koji su uspeli da upišu prvu godinu osnovnih akademskih studija glume u školskoj 2024/2025. na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Među njima su sin pokojnog Milorada Mandića Mande i glumice Anje Mandić Andrija Mandić, kao i ćerka Nele Mihailović Marta Petričević. A znate li kako su neki od danas najvećih glumačkih imena u Srbiji prošli na prijemnom ispitu?

Mnogi veliki glumci koje je publika volela ili oni koji su danas velike zvezde nikada nisu završili fakultet ili su teškom mukom uspeli da upišu studije glume. Niko ne bi poverovao da čuveni Paja i Jare, Pavle Vuisić i Čkalja nikada nisu kročili na FDU, a da su toliko maestralno nosili sve svoje uloge. 

Republika

Foto: printscreen

Miodrag Petrović Čkalja

Andrija Kuzmanović nije uspeo da upiše glumu iz prvog puta, ali je zato svojim ulogama uspeo da postane velika zvezda. Kada se prvi put pojavio na prijemnom ispitu, glumac Dragan Petrović Pele, koji je te godine uzimao klasu, nije ga primio.

- Bilo mi je mnogo krivo što me nije primio te godine. Pitao me je on jednom zašto nikada nisam probao kod njega, ja mu kažem: "Pa, kod tebe sam jedino i probao", a kaže on: "Kako, čoveče, ne sećam te se?!" Ali, eto, bitno je da sada radimo i da se družimo. Desilo se sve kako se desilo, nikad se ne zna zašto je to dobro. Možda bih se, da sam tako olako bio primljen na Fakultet dramskih umetnosti, opustio ili ne bih imao toliki žar - ispričao je Andrija jednom prilikom za medije.

Republika

Foto: ATAImages

Andrija Kuzmanović

Da fakultet nekada nije neophodan da bi neko napravio veliku karijeru, govori i priča naših velikih glumaca koji su bili miljenici publike, briljirali na filmskom platnu i daskama koje život znače, a nisu bili školovani glumci. Neda Arnerić je odustala od Akademije za pozorište, film, radio i televiziju jer su pravila nalagala da studenti prve i druge godine ne mogu da snimaju filmove i igraju predstave, a ona je bila tražena. Takođe, Milena Dravić je izbačena sa fakuleta jer predavanjima nije prisustvovala više od mesec dana zbog snimanja. 

Mira Banjac je bila prva klasa koja je upisala novosadsku glumačku akademiju, ali na prijemnom uopšte nije obećavalo da će to biti jedna od najuspešnijih glumačkih karijera na ovim prostorima. 

Republika

Foto: Tanjug/F. KRAINČANIĆ

Neda Arnerić

- I kad sam došla na prijemni, rekla sam, ja možda neću položiti, ali ja natrag neću. Natrag u Erdevik ne! Krene monolog, vidim i ja katastrofa. Međutim, moj budući profesor je nešto u meni pročitao i on kaže: "Hajde da joj damo neku improvizaciju" ne bi li nešto iščupao iz mene. Improvizacija je izgledala tako da dolazi poštar i donosi mi telegram u kom piše da mi je umro brat. Otvorim taj telegram i nasmejem se. Naravno, to naiđe na zapanjenje, pitaju me zašto se smešim, na šta im kažem: "Ja nemam brata." I ja sam na taj beobrazluk upisala akademiju - ispričala je Mira jednom prilikom.

Republika

Foto: ATA Images

Mira Banjac

Mlade zvezde našeg glumišta Luka Raco i Mirka Vasiljević glumu nisu ni pokušali da upišu. Mirka je kao tinejdžerka postala slavna ulogom Sofije u fimu "Mi nismo andjeli 2".  Iako nije završila glumu, upisala je komunikologiju na privatnom fakultetu, dok je Luka Raco završio Ekonomski fakultet. Iako je sa tri godine snimio svoju prvu reklamu, popularnost je stekao ulogom u "Sinđelićima" i seriji "Igra sudbine".

 

Pojedini mladi glumci su ipak imali sreću da akademiju upišu iz prve, ali su iz svojih privatnih razloga ipak napustili studije. Među njima su Denis Murić, Bojan Perić, kao i  glumica Sofija Rajović, koja je napustila fakultet zbog modelinga. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading