NAŠA INFLUENSERKA HTELA DA SE UBIJE! Podeljene stravične scene, ovi detalji će vas NAJEŽITI!

Autor:

Zabava

14.10.2024

19:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Popularna influenserka je opisala pakao kroz koji je prolazila.

NAŠA INFLUENSERKA HTELA DA SE UBIJE! Podeljene stravične scene, ovi detalji će vas NAJEŽITI!

Foto: Youtube.com printscreen

Biljana Stojiljković, poznatija kao Bidžovan, istaklaje  da je shvatila da je strah može blokirati, ali je istovremeno naglasila važnost rada na sebi i aktivnog suprotstavljanja strahu. Govoreći o svojim iskustvima sa suicidnim mislima, istakla je da je uspela da se izbori sa njima kroz intenzivan rad na sebi. Važno je, kako je istakla, posmatrati teške trenutke iz perspektive radoznalosti, dozvoliti emocijama da postoje i raditi na preusmeravanju energije ka pozitivnom.

- Bilo je mnogo situacija gde sam ja imala suicidne misli. To je išlo do takvih dubina... Uspela sam sa tim da se izborim debelim radom. Prvo i osnovno, posmatrati trenutak koji je jako težak iz neke radoznalosti, ne iz očaja, ne 'zašto se meni ovo dešava'. Apsolutno sve što se desi ima neku svrhu, koju mi možda ne vidimo u datom trenutku, ali možemo da je nađemo, ako smo dovoljno radoznali za tako nešto i ako dovoljno skupimo snage da to učinimo. Drugo - dozvoliti emocijama da postoje, ne tražiti rešenje za traume u vidu neke priče. Ako je meni u grudima bol i hoću da plačem, ne postoji ta rečenica kojom ću ja to racionalizovati i uspeti da sklonim iz svog života. Pusti da se isplačeš, da to osetiš, emocije su u našem telu samo posetioci. Ako ću ja dozvoliti da meni emocija uništi život, šta sam ja time uradila? Nek prođe, ali ne smem da dozvolim da se dugo mariniram u njoj da mi blokira život - objasnila je Biljana.

Republika

Foto: Instagram.com printscreen

Bidžovan

 

- Spoznala sam, to je čista fizika. Ako je meni ovoliko preloše, ako ja toliko duboko mogu da osetim tu bol, znači da ja imam sposobnost da budem podjednako, ako ne i više, srećna, samo je potrebno da se prebacim na tu stranu novčića. Jako je potrebno da mi postanemo alhemičari sopstvene energije, da to što je u nama uspemo da prebacimo na nešto pozitivno. Znam da je danas preveliki pritisak - 'budite pozitivni, razmišljajte pozitivno'... Ako je teško, naravno da ti ne možeš na silu, ali ja na primer stalno zapisujem u beleške stvari koje mi padaju na pamet kada sam srećna, jer kada sam tužna - zaboravljam na takve msili. Ne mogu reći da nisam imala podršku od prijatelja i porodice, ali vi kada ste toliko zablokirani, ne možete ni da osetite to. Džaba sva ljubav, jako je važno imati neku vrstu podsetnika u takvim trenucima.

- Suicidne misli nisu tu jer se meni ne živi, već zato što mi se jako živi, ali ne na ovaj način. To je toliko bitno govoriti ljudima koji se bore sa suicidnim mislima. Mi ako postojimo, ne možemo da ne postojimo, to je energija. Dakle, ja već postojim, samo treba da nađem način da ovo postojanje učinim prijatnijim. Smrt nas sve čeka, fizička, i to je izvesno da će se desiti - 'Zašto hoćeš da se ubiješ? Umrećeš kad-tad.' To je bio i moj odbrambeni mehanizam, da na humor okrećem i najmračnije stvari. Jako je važno naučiti smejati se samom sebi i spoznati koliko si nebitan. Nebitni smo, kad spoznaš koliko si nebitan, prepoznaješ lepotu u drugim ljudima i spoznaješ da od svakog možeš nešto da naučiš.

- U jednom momentu života sam više para dala na psihoterapije nego na kiriju. Psihoterapija može da pomogne, ali opet je selektivno, važno je naći dobrog terapeuta... Postoji doza odgovornosti u svima nama i mislim da je vreme da promenimo parolu 'Samo nežno prema sebi' u 'Samo odgovorno prema sebi - rekla je ona za UNA TV.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading