SVE JE TO BOŽJA VOLJA! Nikoli Rokviću se ovo desilo na hodočašću! Evo kako je posle odlučio da pomaže bolesnoj deci!

Autor:

Zabava

16.09.2024

10:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekoliko reči na drumu u okolini Niša donelo je premijum aparat, vredan 10.560.000 dinara, u klinički centar ovog grada.

SVE JE TO BOŽJA VOLJA! Nikoli Rokviću se ovo desilo na hodočašću! Evo kako je posle odlučio da pomaže bolesnoj deci!

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Nikola Rokvić

Za mališane, a pre svega one obolele od malignih bolesti, ali i sve koji se leče u Klinici za pedijatriju UKC Niš, od utorka će na raspolaganju biti i jedan od najboljih ultrazvučnih aparata, koji će lekarima pomoći u dijagnostici, a sve zahvaljujući podvigu pevača Nikole Rokvića, koji ga i donira. Ali i jednom slučajnom susretu, koji akteri ove priče nikako tako ne bi nazvali, već - Božjom voljom.

Nikola je na svom putu podvižništva do manastira Svetog Nektarija Eginskog, dugom 1.150 km, koji je prevalio peške, sreo i anesteziologa asist. dr Aleksandra Nikolića. Nekoliko reči na drumu u okolini Niša donele su premijum aparat vredan 10.560.000 dinara u klinički centar ovog grada.

Foto: instagram.com

Nikola Rokvić

 

- Nikolu nisam poznavao sve do tog 30. aprila, kad sam ga ugledao da prolazi kroz Niš i prišao mu. Popričali smo malo, on je nastavio dalje, a mi smo, po blagoslovu visokopreosvećenog mitropolita niškog gospodina Arsenija, prilog koji se dobrotvorno sakuplja u molitveniku Klinike za anesteziju namenili kao skromnu podršku Rokvićevoj humanitarnoj akciji - ispričao je za Kurir doktor. 

Foto: Instagram.com

Nikola Rokvić

 

Bilo je to 30. aprila. A 12 dana kasnije Rokvić se javio doktoru. A 12. maja je veliki praznik - Sveti Vasilije Ostroški. Pa vi recite da je sve pomenuto slučajnost. 

Foto: printskrin/instagram

Nikola Rokvić

 

- Doktora Aleksandra slučajno sam sreo pored Niša, razmenili smo kontakte i tokom mog daljeg puta pročitao sam koliko humanih stvari radi, i on i cela klinika. Oduševili su me. Pošto su i sami prikupljeni novac uplatili našoj fondaciji Porodica za beogradsku dečju onkologiju, a kako smo prikupili dovoljno sredstava za Beograd, rešio sam da donacija ide i u Niš. Uz Božju pomoć za 31 dan mog puta prikupljeno je ukupno 43 miliona dinara i u utorak ćemo predati ultrazvučni aparat klinici u Nišu - kaže za pomenuti list i dodaje da donaciju treba da predaju i u Beogradu, kao i da je ostalo još novca, te da će tek odlučiti kome tačno će i šta donirati, a biće to za decu svakako, odnosno onima kojima je to najpotrebnije. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading