IZNENADA PREMINUO VELIKI MUZIČAR: Svi su ga voleli, bio je uzoran OTAC I DEDA!

Autor:

Zabava

13.09.2024

16:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o njegovouj smrti zatekla je mnoge, bio je veoma cenjen i poštovan.

IZNENADA PREMINUO VELIKI MUZIČAR: Svi su ga voleli, bio je uzoran OTAC I DEDA!

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Muzičar Ahmet Lekić iznenada je preminuo u 60. godini.

Tužna vest o smrti muzičara objavljena je na stranici "Glas Podrinja".

- Napustio nas je Ahmet Lekić, maestro violine, veliki muzičar, dobar čovek, uzoran otac i deda - navodi se u saopštenju.

Ahmet je rodom, ali i živeo u Šapcu, gde je bio veoma cenjen i poštovan muzičar.

Jedno vreme je radio u Muzičkoj školi.

- Svirao je s brojnim šabačkim orkestrima i u jednom periodu radio u Muzičkoj školi "Mihailo Vukdragović". Saučešće porodici - piše u opisu, prenosi Telegraf.

Tužna vest da je ovaj svet napustio virtuoz na violini, dobar čovek i gospodin Ahmet Lekić brzo se raširila drušvenim mrežema, a kako na violini zvuči Ahmetovo kolo možete poslušati OVDE.

Inače, njegov sin, mladi Salko porodični instrument odneo je dalje, čak u Izrael.

Kao najmlađi član Jerusalimskog simfonijskog orkestra, sa samo 22 godine, svirao je u najprestižnijim svetskim koncertnim dvoranama, pisao je svojevremeno Blic.

U očevim rukama, violina se činila kao sasvim izvesna budućnost za najmlađeg i jedinog muškog člana Lekića. 

 

- Uz tatu su me pratili zvuci violine otkad sam rođen i bilo je sasvim prirodno da nastavim dalje. Muzičku školu upisao sam da dam pečat onome čime se bavim. Skromni počeci izdvojili su me od uobičajene dečje sredine, zakoračio sam u neki drugi svet. Prvi sam u svojoj familiji završio Akademiju. Od samog početka za mene je postojala samo violina i ništa drugo. Isto bih uradio i u sledećem životu. Sada je ona deo tela, izabrali smo se uzajamno - rekao je tada mladi umetnik, te dodao kako je rastao uz zvuke porodičnog instrumenta:

- Pradede Memiš Lekić i Slobodan Jovanović bili su solunski borci i violinisti. Zahvaljujući violini koja je prošla Solunski front i ostala naslednicima, muzička tradicija u ovoj porodici traje i danas. Ništa ne bi bilo bez violine pradede Memiša Lekića, koja se u amanet predaje s kolena na koleno. Ta violina omogućila je da podignemo kuću i othranila je nas četvoro dece.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading