VAŽAN ŽIVOTNI IDEAL SAHRANJEN ZAJEDNO SA BOROM: Najveći san Riblje čorbe ostao je ZAUVEK NEDOSANJAN!

Autor:

Zabava

13.09.2024

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Đorđević je za života otvoreno govorio o tome.

VAŽAN ŽIVOTNI IDEAL SAHRANJEN ZAJEDNO SA BOROM: Najveći san Riblje čorbe ostao je ZAUVEK NEDOSANJAN!

Foto: E-Stock, Instagram

Bora Đorđedvić

Legendarni rok muzičar Borisav Bora Đorđević preminuo je 4. septembra u 72. godini, a ispraćen je na večni počinak, po svojoj želji, u rodnom Čačku 7. septembra.

Četiri godine ranije ostao je bez najbližeg saradnika, ali i najboljeg prijatelja, Miroslava Miše Aleksića, sa kojim je delio mnoge želje i snove, od kojih je jedan za obojicu ostao zauvek nedosanjan - a to je da Riblja čorba svira na Marakani.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

Miroslav Miša Aleksić prvi je otkrio koji je neostvareni san Riblje čorbe

O toj velikoj želji, koja im je zauvek ostala neostvarena Miša je govorio i u svojoj autobigorafiji "Uživo", u kojoj je otkrio mnoge tajne i do tada nepoznate priče benda.

- Jedino što je moja, a i Borina želja, jeste svirka na Marakani. Ne znam koliko je to izvodljivo, ima dosta faktora i prepreka za to, osim publike. Jedino posetioci nisu problem  - otkriva, između ostalog, u svojoj uzbudljivoj knjizi Aleksić, te dalje navodi:

- Privatno nemam nikakve želje. Ostvario sam sve što sam želeo, imam divnu porodicu, suprugu i ćerku, prijatelje u bendu. Finansijski bi moglo da bude bolje, ali to bi svako od nas mogao isto da kaže. Tužno jeste to što posle toliko hitova i rada u muzici mi nemamo finansijsku stabilnost, ali tako je kako je. Kad nam je Džon Mekoj producirao album "Minut sa njom", rekao nam je: "Posle ovoga što je prošla Riblja čorba, svako od vas bi imao svoj zamak, ali da ste živeli i radili u Engleskoj." Mi smo srećni i time što možemo da živimo normalno, pristojno, nismo lišeni nekih osnovnih stvari, kao što su letovanja, ručak s porodicom u restoranu i tome slično.

Republika

Foto: Foto Miroljub Radivojević/Turistička organizacija Leskovac

Riblja čorba je mogla da napuni Marakanu, ali nisu im dali...

Iako su imali publiku za svaki prostor koji su mogli da zamisle od nastupa na dve spojene traktorske prikolice umesto bine, preko niza koncerata u Sava centru, do nekoliko beogradskih Arena, Marakanu, nažalost nikada nisu dočekali.

O bizarnom razlogu zašto se Ribljoj čorbi nije ostvario jedan takav san, s obzirom na broj poštovalaca ovog rok benda, koji bi kao od šale napunio i ovakav stadion, Bora je takođe za života otvoreno govorio.

Koncert na Marakani sam oduvek želeo da odsviram, ali nikad nisam uspeo da... Bio sam na pragu toga, ali direktor stadiona nije dozvolio zbog trave. Iako se trava više šteti kada se pokrije, nego što ovako može da se ošteti. Ali nema veze, eto nisam svirao koncert na Marakani - priznao je jednom prilikom i Bora Čorba.

 

 

Međutim, kada su se od muzičkog velikana posthumno opraštali poštovaoci njegovog lika i dela i svi kojima je ulepšao barem jedan deo života, među njima su i bili i navijači Crvene zvezde. Kako je Bora bio poznat kao veliki navijač kluba sa Marakane, ne čudi što je i u večnost ispraćen tako što je na sanduku sa njegovim posmrtnim ostacima bio veliki šal Crvene zvezde. Đorđević je brojne svoje stihove posvetio upravo svom voljenom klubu, i to čitav album pod nazivom "Pesme sa severa".

Baš zato su delije na utakmicu 8. kola Superlige protiv Napretka, u subotu 14. septembra od 20 časova, pozvale videom u kojem Bora priča o boljenom klubu i stadionu.

Upravo na tom meču njemu u čast će biti priređena i koreografija, tako da Bora nastavlja da živi kroz svoje delo na stadionu na kome nije uspeo da ostvari svoj najveći san.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading