UDOVICA BORE ĐORĐEVIĆA JEDVA HODA, SIN I ĆERKA JE PRIDRŽAVAJU! Krenula tužna povorka ka mestu gde će biti SAHRANJEN roker!

Autor: P. R. / M. I.

Zabava

07.09.2024

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Supruga i deca Bore Đorđevića slomljeni na groblju u Čačku.

Na Gradskom groblju u Čačku održana je sahrana legendarnog frontmena Riblje čorbe, Borislava Bore Đorđevića, koji je preminuo u 72. godini. Potresne scene obavile su groblje dok su se okupili Borini najbliži, prijatelji i poštovaoci njegovog rada.

Nakon komemoracija održanih u Kulturnom centru Čačka, porodica, prijatelji i veliki broj poštovaoca krenuli su ka Gradskom groblju kako bi odali počast legendi rok muzike. Supruga Dubravka, sin Boris i ćerka Tamara primili su saučešće od prisutnih, dok je atmosfera bila ispunjena tugom i sećanjima na Borin život i muzičko nasleđe.

Preko sanduka dominirao je venac sa ukrštenim gitarama, ispunjavajući poslednju želju legendarne ličnosti. Dubravka, vidno potresena, nije skrivala suze ni iza tamnih naočara, dok su je sin i ćerka podržavali tokom celog događaja. Crkveni hor je ispratio rokera uz njegov hit "Pogledaj dom svoj, anđele",  zatim je krenula povorka.

 

Odlazak Borisa Đorđevića ostavlja veliku prazninu u svetu muzike, a njegovo nasleđe i uticaj na generacije i dalje će živeti kroz njegovu muziku i sećanja onih koji su ga poznavali. Sahrana je prilika za poslednji oproštaj od legende, ali će njegova muzika zauvek ostati deo srpske rok istorije.

Inače, Bori Đorđeviću je želja bila da bude sahranjen u rodnom Čačku:

- Meni stvarno nije dobro, bolestan sam skroz na skroz. Biće da sam bostan obro, pripremite plavi voz. Dani su mi odbrojani, životni mi prošo vek, bolnici u Ljubljani nemaju za mene lek. Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik. Ukrstite dve gitare, nek to bude spomenik. Konzilijum saopštenje, objavljuje svaki dan. Da upozna javno mnjenje, koliko sam bolestan. Moje telo pošaljite u Čačak, u Srbiju, u Ljubljani ostavite srce, neka bude tu. Ne trošite džabe pare, nisam tol’ko važan lik, ukrstite dve gitare - nek to bude spomenik , glase stihovi pesme koji su tada na Gradskom trgu izmamile suze na licima njegovih Čačana. "Napustio nas je prijatelj".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading