PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI U ČAČKU! Građani se opraštaju od legendarnog Bore Čorbe! Otvorena KNJIGA ŽALOSTI!

Autor:

Zabava

06.09.2024

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Čačani danas u tišini odaju počast slavnom rokeru, koji će sutra biti sahranjen u ovom gradu.

PROGLAŠEN DAN ŽALOSTI U ČAČKU! Građani se opraštaju od legendarnog Bore Čorbe! Otvorena KNJIGA ŽALOSTI!

Foto: ST/Nemanja Pančić, ATA images

Dan žalosti zbog smrti Borisava Bore Đorđevića (1952-2024) osvanuo je u Čačku, rodnom mestu slavnog rokera. Upravo u tom gradu, prema sopstvenoj želji, frontmen Riblje čorbe biće sutra sahranjen, a građani Čačka potresnim porukama u tišini danas se opraštaju od velikana. Tim povodom otvorena je i knjiga žalosti u zgradi Doma kulture u Čačku.

Prema rečima zaposlenih u Kulturnom centru, već po otvaranju, poveća grupa Čačana je i na ovaj način odala poslednju poštu svom nekadašnjem sugrađaninu.

Republika

Foto: e-stock

 

Borini mnogobrojni fanovi, kao i prijatelji iz Čačka i okoline, danas će doći u njegov rodni grad kako bi mu odali počast na komemoraciji i uputili mu poslednju poruku.

"Dragi Boro, hvala za sve stihove. Bila mi je čast biti na tvom koncertu", "Zbogom, legendo. Hvala sa divne pesme. Tvoje pesme ostaju da žive u nama", "Veliki pozdrav, velikom čoveku", bile su neke od poruka koji su sugrađani posvetili frontmenu Riblje čorbe.

Republika

Foto: ST/N. MANDIĆ

 

Borisav Bora Đorđević, frontmen rok grupe "Riblja čorba", preminuo je u 72. godini, što je izazvalo tugu i šok širom regiona. Bora Čorba, kako su ga svi znali, bio hospitalizovan u KBC Ljubljana zbog hronične opstruktivne bolesti pluća, s kojom se dugo borio. Njegova smrt duboko je pogodila njegove fanove i kolege muzičare, a njegov doprinos rok muzici ostaje trajan. U dnevnim novinama osvanulo je pregršt čitulja posvećene legendarnom rokeru.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading