I NEBO JE ZAPLAKALO NAD TUŽNIM ČAČKOM! Suze i jecaji odzvanjali PRED KAPELOM, poslednji susret dva prijatelja KIDA DUŠU! (GALERIJA)

Autor: P. R/M.Đ

Zabava

06.09.2024

09:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bora Đorđević i doktor Prvoslav Prle Savić povezani su ne samo školskim danima već i kroz zajedničku ljubav prema muzici. Njihovo prijateljstvo je ojačalo kroz muzičko stvaralaštvo, te su zajedno svirali u grupi "Hermelini", čime su ostavili neizbrisiv trag na muzičkoj sceni.

I NEBO JE ZAPLAKALO NAD TUŽNIM ČAČKOM! Suze i jecaji odzvanjali PRED KAPELOM, poslednji susret dva prijatelja KIDA DUŠU! (GALERIJA)

Foto: ST/Dragan Kadić, Republika

Bora Đorđević, frontmen kultnog benda Riblja Čorba, preminuo je 4. septembra u bolnici u Ljubljani, u 72. godini života. Njegova želja da bude sahranjen u svom Čačku biće ispunjena, a gradonačelnik Čačka Milun Todorović najavljuje da će veliki broj ljudi, od fanova do poznatih muzičara, ispratiti legendarnog muzičara na njegovom poslednjem putu.

 

Bora Đorđević stigao u rodni Čačak

Nakon decenija nerazdvojnog prijateljstva, telo legendarnog rokera Bore Đorđevića stiglo je večeras iz Ljubljane u njegov rodni grad, Čačak. Telo je prevezeno u kapelu čačanske Opšte bolnice, gde ga je dočekao njegov školski drug i dugogodišnji prijatelj, doktor Prvoslav Prle Savić, sa kojim je Bora nekada svirao u grupi "Hermelini". Ovo je poslednji susret za njih dvojicu, a odigrao se poprilično dramatično, jer se odjednom nebo otvorilo i počela je da pada kiša.

Knjiga žalosti

Knjiga žalosti, za sve koji žele da se upišu i pošalju poslednju poruku, kako Republika saznaje, biće otvorena danas od 8 ujutru u Domu kulture u Čačku.

Sahrana Bore Đorđevića, jednog od najvećih rok muzičara sa prostora bivše Jugoslavije, okupiće mnoge njegove obožavaoce i poštovaoce širom regiona. Opelo i sahrana održaće se u subotu, 7. septembra, pružajući priliku porodici, prijateljima i fanovima da se oproste od ovog neponovljivog umetnika. Bora Đorđević će zauvek ostati upamćen po svojoj muzici, kao i po dubokom prijateljstvu sa osobama poput doktora Prvoslava Prleta Savića, čiji će se oproštaj od njega sigurno duboko urezati u srca svih koji su ga poznavali.

Porodica je, kako smo ranije pisali,  za samu sahranu imala i specijalan zahtev. Naime, posebna želja porodice, koja je tražila da se ovo ispuni na sahrani - da im novinari ne prilaze i ne traže izjave, rekli su našoj ekipi koja je gotovo zanoćila čekajući veliku muzičku legendu.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading