EVO KO JE DOČEKAO telo pokojnog Bore Đorđevića u Čačku - I KAMEN BI ZAPLAKAO!

Autor: P. R/M. Đ

Zabava

05.09.2024

22:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarnom muzičaru ispunjena poslednja želja, da bude sahranjen u Čačku.

EVO KO JE DOČEKAO telo pokojnog Bore Đorđevića u Čačku - I KAMEN BI ZAPLAKAO!

Foto: ST/Dragan Kadić

Posle više od pet decenija, telo preminulog Bore Đorđevića stiglo je iz Slovenije u njegov rodni kraj. Kapela Opšte bolnice u Čačku postala je privremeno mesto odmora za ikonu jugoslovenskog rokenrola, u skladu sa njegovom sopstvenom željom.

Subota, 7. septembar, rezervisana je za dirljiva oproštajna okupljanja i ceremonije, koje će obeležiti kraj jedne velike muzičke ere.

Telo pokojnog muzičara dočekali su doktor Prvoslav Prle Savić, patolog, koji je član njegovog prvog benda, koji se zvao Hermelini.

U susret komemoraciji i sahrani

U Kulturnom centru u Čačku, u 11 časova, biće održana komemoracija posvećena životu i delu Bore Čorbe. Porodica će primati saučešća u kapeli na Gradskom groblju od 13 sati, dok je opelo zakazano za 14 časova. Sveštenici čačanske crkve Svetog Vaznesenja držaće opelo pre nego što, u 14:30, kovčeg sa posmrtnim ostacima bude spušten u grobno mesto na Gradskom groblju.

Čačak - grad večnog počinka

Gradonačelnik Milun Todorović podelio je sećanje na zajedničku posetu grobu Borevih roditelja na čačanskom groblju, gde je Bora i izabrao mesto svog večnog počinka. Njegova želja bila je da se vrati u Čačak, gradu koji je oduvek nosio u srcu.

Bora Čorba će zauvek ostati upamćen kao simbol jugoslovenskog rokenrola, a njegov povratak u Čačak predstavlja kraj jedne velike životne priče, ali i početak večnog odmora u rodnom kraju.

Zabranjeno je kopiranje, reprodukovanje, preuzimanje, prenošenje, objavljivanje i distribuiranje bilo kog dela ili celog teksta bez prethodnog izričitog pismenog odobrenja redakcije Republika.rs.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading