SELMA BAJRAMI ĆE MOĆI DA UĐE U SRBIJU! Vučić ukida liste nepoželjnih, otkrio KOGA ĆEMO SVE PONOVO VIDETI KOD NAS!

Autor:

Zabava

26.08.2024

21:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik je najavio ukidanje spiskova nepoželjnih osoba u naredna dva ili tri dana, naglašavajući da je reakcija javnosti bila burna i da je važno da se Srbija razlikuje u postupanju prema ljudima.

SELMA BAJRAMI ĆE MOĆI DA UĐE U SRBIJU! Vučić ukida liste nepoželjnih, otkrio KOGA ĆEMO SVE PONOVO VIDETI KOD NAS!

Foto: Antonio Ahel/ATAImages, Pixabay.com, youtube/printscreen

Predsednik Aleksandar Vučić je u emisiji na televiziji Pink izneo svoje mišljenje o zabrani ulaska određenim osobama u Srbiju, ističući da je važno da se država razlikuje od drugih u postupanju prema ljudima, bez obzira na njihove stavove o Srbiji.

Foto: TV Pink/printscreen

Aleksanar Vučić

 

- Iznenadiću vas sada ovim što ću imati da vam kažem. Ja sam jutros zvao Ivicu Dačića, probudio ga, da vidim šta se dešava sa Severinom. On mi je rekao tako je i tako je, i rekao mi da nije privođena, zadržana je na granici dva sata. I ja mislim da je to mnogo glupo i nepotrebno. Ne zbog Severine, o kojoj sve najgore mislim. Mi moramo da se razlikujemo od njih u svemu. Sačuvaj me Bože da vodim državu u kojoj će hapsiti svakoga ko sluša Tompsonove pesme. Pustite ih sve, i Selmu Bajrami. To što oni mrze Srbiju, govore o sebi - kazao je Vučić.


Ukinuće se spiskovi

Predsednik je najavio ukidanje spiskova nepoželjnih osoba u naredna dva ili tri dana, naglašavajući da je reakcija javnosti bila burna i da je važno da se Srbija razlikuje u postupanju prema ljudima.

- Nema ko u Srbiji danas nije reagovao od opozicionih političkih partija i takozvane demokratske javnosti. Zato što je neka pevačica, koja kaže da je Srbija genocidna država, i da sam ja diktator, i koja zna da su Srbi zločinci, al voli pare od Srba ovde da uzima. Ćutali su, nijedno saopštenje nije otišlo za Nemanju Berića. 15 dana je bio u zatvoru, tučen i maltretiran - rekao je na Pinku.

- Ali pitanje ovim našima odavde, odakle im obraz, da su našli sve šta će da zamere Bori Čorbi, da ćute za Nemanju Berića, ali će za svaku sitnicu da napadaju Srbiju. Kurti danima hapsio Srbe, a Rada Trajković zadržana dva sata na prelazu, zvali me svi ambasadori! Ćutali su zbog desetine uhapšenih ljudi, pitao sam ih da li su normalni, da li ih je sramota - kazao je on.

Detalji o zabrani ulaska

Postoje konkretni primeri sa javne sene kojima je zabranjen ulazak u Srbiju, poput pevačice Selme Bajrami, repera Jale Brata i Bube Korelija, pevačice Jadranke Barjaktarović, starlete Soraje Vučelić, Zvezde Granda Sadika Hasanovića, glumca Feđe Štukana, pevača Alena Mukovića i drugih. Za svaku osobu kojoj je zabranjen ulazak u Srbiju postoje i razlozi za tu odluku, a kada se budu ukinule liste, njihov ulazak će ponovo biti moguć.

Foto: ATA Images/Antonio Ahel

Selma

25. novembra 2023. godine u javnosti je izašao snimak na kojem Selma pokazuje dvoglavog orla, pevajući albansku pesmu "Valle Kosovare". Malo je reći da je njen postupak izazvao mnogo komentara.

Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jala i Buba

Jedan od najpoznatijih slučajeva bio je incident tokom nastupa repera Bube Korelija i Jale Brata u Nišu. Tokom koncerta, član obezbeđenja, koji je bio blizak reperima, bacio je dečka iz publike sa bine i potom ga fizički napao. Ovaj neobičan i nasilnički čin izazvao je brojne reakcije, a javnost je brzo reagovala. Pokrenuta je peticija koja je tražila zabranu ulaska reperima u Srbiju, što je na kraju i sprovedeno.

Foto: ATA Images

Jadranka

Sličan slučaj desio se i sa crnogorskom pevačicom Jadrankom Barjaktarović. Ona je tokom političke proslave u Crnoj Gori izmenila tekst svoje pesme na način koji je uvredio Srbiju. Umesto originalnog stiha "Ne može nam niko ništa, jači smo od sudbine", pevala je "Ne može nam niko ništa, jači smo od Srbije". Nakon što je saznala za posledice svojih reči, Jadranka je bila vraćena sa srpske granice prilikom pokušaja da uđe u Beograd, a odluka o zabrani ulaska u Srbiju odmah je stupila na snagu.

Foto: instagram.com/sorajavucelic

Soraja

Starleta Soraja Vučelić ima zabranu ulaska u Srbiju još od 2018. godine. Naime, njeno ime se našlo na spisku osoba koje se smatraju bezbednosno opasnim za zemlju. Zabrana je donesena u skladu sa zakonom o strancima koji omogućava da se stranim državljanima zabranjuje ulazak u Srbiju bez dodatnog obrazloženja u cilju zaštite javnog poretka i bezbednosti građana.

Foto: printscreen/instagram

Sadik

Pevač Sadik Hasanović iz Srebrenika takođe je suočen sa zabranom ulaska u Srbiju. Nakon takmičenja u muzičkom šou "Zvezde Granda", otkriveno je da je imao bend "Sateliti" i da je bio u prijateljskim odnosima sa ratnim zločincem Naserom Orićem, što je dovelo do zabranjivanja njegovog ulaska u Srbiju. Ova odluka, koja je izazvala značajnu pažnju u regionu, rezultirala je time da se Sadik povukao iz javnog života i sada nastupa samo u Bosni i Hercegovini.

Foto: youtube.com/printscreen

Alen

Takođe, pevaču Alenu Mukoviću je u aprilu 2022. godine izrečena privremena zabrana ulaska u Srbiju od tri meseca zbog neprijavljenog boravka u zemlji.

Glumac Feđa Štukan takođe se našao na spisku osoba kojima je zabranjen ulazak u Srbiju, uz obrazloženje da ima "negativnu procenu bezbednosnog rizika".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (0)

Loading