UMRLA NAŠA VOLJENA PEVAČICA! Čitava Srbija se u suzama oprašta od Nade!

Autor:

Zabava

21.08.2024

19:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Njene pesme nikada neće biti zaboravljene!

UMRLA NAŠA VOLJENA PEVAČICA! Čitava Srbija se u suzama oprašta od Nade!

Foto: Printscreen/Youtube/RTS Kolo - Zvanični kanal

Danas je u Crepaji sahranjena Nada Vodeničar, značajna ličnost u svetu muzike i novinarstva, koja je ostavila dubok trag u kulturnom životu. Nada je preminula, a njen doprinos umetnosti i medijima nije prošao neprimećeno. Tokom svog života, bila je odlikovana titulom zaslužnog građanina Crepaje, što je samo jedno od priznanja za njen rad i posvećenost.

Nada Vodeničar rođena je 1936. godine u malom selu Ratare, u okolini Paraćina. Njen život u ovom selu trajao je sve do kraja Drugog svetskog rata, kada se njena porodica preselila u Sakule, Opovo. Ovaj prelazak je označio početak njenog profesionalnog puta, koji je ubrzo doveo do njene karijere u medijima i muzici.

Karijera Nada Vodeničar počela je 1960. godine kada je započela rad u Radio Novom Sadu, zahvaljujući podršci učitelja, aranžera i dirigenta Tamburaškog orkestra Radio Novi Sad. Tokom svoje karijere na ovoj radijskoj stanici, koja je trajala do 1976. godine, Nada je snimila više od 100 pesama. Većina njenih pesama snimljena je uz tamburaški orkestar Janike Balaža, što je dodatno obogatilo njen muzički opus.

Pored toga što je bila istaknuti pevač, Nada je paralelno studirala književnost, pokazujući tako svoju svestranost i intelektualnu radoznalost. Njena ljubav prema muzici i kulturi bila je evidentna kroz sve aspekte njenog života i rada.

Nakon dugogodišnjeg rada i života u Crepaji, gde je vodila pevačku grupu Banaćuše, Nada je preminula i danas je ispraćena a svom poslednjem počivalištu. Ova sahrana, održana 21. avgusta, bila je prilika da se odaje počast njenom bogatom životnom delu i doprinosu umetnosti i kulturi. Njen rad će i dalje biti cenjen i zapamćen među onima koji su pratili i poštovali njen rad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading