NEIZLEČIVA BOLEST MI JE PROMENILA ŽIVOT: Željko Samardžić otkrio sve o terapijama, ali i najvećoj podržci u njegovoj borbi za zdravlje!

Autor:

Zabava

10.08.2024

12:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pevač priznaje da je kod sebe morao da menja sve iz korena

NEIZLEČIVA BOLEST MI JE PROMENILA ŽIVOT: Željko Samardžić otkrio sve o terapijama, ali i najvećoj podržci u njegovoj borbi za zdravlje!

Foto: ST/Nikola Mutić


Poznati pevač Željko Samardžić nedavno je otkrio da boluje od neizlečive autoimune bolesti, Hašimoto sindroma.

Ovo otkriće je značajno uticalo na njegov život, ali pevač se trudi da svoje stanje drži pod kontrolom i da bude uzor drugima koji se suočavaju sa istim problemom.


Hašimoto sindrom, autoimuna bolest štitne žlezde, stvarao je povremene probleme u životu pevača. Samardžić je morao da promeni svoje navike, ishranu i da redovno uzima terapiju kako bi kontrolisao svoje stanje. Ova bolest je iz korena promenila njegov stil života, a redovne terapije su postale deo svakodnevnice.

- To je jedna autoimuna bolest štitne žlezde koja stvara povremene probleme. Čim sam krenuo sa redovnim terapijama, sve je bilo u redu. Svako jutro popijem po jednu tableticu i to je to. Žene uglavnom obolevaju od te bolesti, ali eto, mene je zadesilo i nosim se sa tim kako znam i umem. Kasnije sam saznao da dosta mojih prijatelja ima Hašimoto sindrom, a ja sam ga imao dugo, a da to nisam ni znao rekao je pevač jednom prilikom, preosi Stori, te naglasio da je zbog toga morao iz korena da menja život:

Od momenta kada mi se desio Hašimoto kao da mi se srušio svet, nisam znao šta mi je. Sada sam nastavio normalan život jer redovno uzimam terapije. Na tri meseca idem na kontrolu i vadim krv. Mene je bolest promenila iz korena. Ja sam ranije uzimao čašicu rakije ili vina više, a sada to ne mogu zato što moram da čuvam glasne žice. Kada mi to funkcioniše, sve je okej.

Republika

Foto: Instagram/ zeljko_samardzic

Željko Samardžić ističe da mu je supruga Maja najveća podrška

Pevač je otkrio da boluje od Hašimoto sindroma tokom operacije nerva simpatikusa, koja je prvobitno bila planirana radi sprečavanja prekomernog znojenja.

Nakon nekog vremena, ispostavilo se da je u pitanju Hašimoto sindrom i smanjena funkcija štitne žlezde.

Tokom višegodišnjeg procesa oporavka, najveća podrška Željku bila je supruga Maja, koja je vodila računa o njegovom zdravlju i dobrobiti.

Željko Samardžić je svojom hrabrošću i otvorenošću o borbi sa Hašimoto sindromom postao uzor mnogima. Njegova priča podiže svest o ovoj bolesti i pruža nadu svima koji se bore sa sličnim zdravstvenim izazovima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading