Guča odjekuje Evropom - Drugog dana 63. Dragačevskog sabora trubača Dejan Petrović napravio SPEKTAKL, pa se obratio Novaku Đokoviću

Autor:

Zabava

04.08.2024

22:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ulice ovog malog grada i juče su bile preplavljene neverovatnim gužvama: pešačke zone bile su krcate ljudima, a kilometarske kolone vozila stvorile su pravi haos

Guča odjekuje Evropom - Drugog dana 63. Dragačevskog sabora trubača Dejan Petrović napravio SPEKTAKL, pa se obratio Novaku Đokoviću

Foto: Skymusic

Drugi saborski dan protekao je euforično – trubački orkestri su ispunili grad zvukom u svakom kutku, dok su turisti iz svih krajeva sveta stvorili jedinstvenu atmosferu.

Na glavnoj bini u Guči, Milenko Filipović sa svojim orkestrom otvorio je veče spektakularnim nastupom. Usledilo je uručenje majstorskog pisma trostrukim pobednicima Guče - trubačkom orkestru Stefana Mladenovića, Timočkim veseljacima i Bojanu Ristiću, koji je uz legendu narodne muzike Zoricu Marković napravio žurku za pamćenje – stadionom su odjekivali dobro poznati hitovi poput „Mirno spavaj nano“, „Lijte kiše“ i drugi.

To je bila odlična uvertira za ono što je sledilo - virtuoz na trubi Dejan Petrović, domaćin ovogodišnjeg sabora i najmlađi majstor trube u istoriji Sabora, sa svojim Big Bendom zapečatio je noć eksplozivnim performansom. Početak nastupa obeležio je fantastični vatromet koji je osvetlio nebo i dodatno uzburkao atmosferu. Hitovi domaće narodne muzike, ali i rokenrol klasici odjekivali su stadionom, koji je bio doslovno preplavljen frenetičnim aplauzima i horskim pevanjem oduševljene publike. Specijalni gost bila je devojčica Pavlina Radovanović, miljenica domaće publike koja je zapevala zajedno sa Petrovićem i Big Bendom, te posebno raznežila sve prisutne.

Dejan Petrović se ovom prilikom obratio i srpskim sportistima koji se trenutno takmiče na Letnjim olimpijskim igrama u Parizu, a najboljem teniseru svih vremena Novaku Đokoviću poželeo je da osvoji zlato i da ga ponosna nacija dočeka u Beogradu.

Program na glavnoj bini završen je nastupom još jednog majstora trube – Ekrem Mamutović sa svojim trubačkim orkestrom napravio je neponovljivu atmosferu, a publika je sa stadiona otišla prepuna utisaka.

Kako je sve to izgledalo pogledajte ovde:

 

 

Danas nas očekuje Finalno takmičenje trubačkih orkestara Srbije, gala koncert – Veliki revijalni orkestar pod upravom Vlade Panovića sa gostima pevačima, Aleksandarom Tirnanićem, Čedom Markovićem, Snežanom Đurišić i Danica Krstić, a potom proglašenje i koncert pobednika 63. Dragačevskog sabora trubača.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading