Epicentar najluđeg provoda u Srbiji: Sutra POČINJE GUČA - Internacionalni gosti OKUPIRALI SVE, evo ŠTA se očekuje

Autor:

Zabava

31.07.2024

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sutra počinje najveća trubačka manifestacija na svetu – Guča festival. Atmosfera je već uzavrela dok mnogobrojni posetioci pristižu iz svih krajeva sveta.

Epicentar najluđeg provoda u Srbiji: Sutra POČINJE GUČA - Internacionalni gosti OKUPIRALI SVE, evo ŠTA se očekuje

Foto: KC Guca

Finalne pripreme za početak Guča festivala i 63. Dragačevskog sabora trubača na samom su kraju, a svi znakovi upućuju na to da će ovogodišnji festival trubačke muzike biti najspektakularniji dosad.

Ulicama Guče već uveliko odjekuju zvuci trube, mirisi specijaliteta miluju čula, a uzbuđeni posetioci otkrili su kakva očekivanja imaju od ovogodišnjeg Sabora.

„Stigli smo jutros iz Banjaluke. Svake godine na Guči  je sve bolje i bolje. Ovaj festival ima neku posebnu čar koju nigde drugde nisam doživeo“ - rekao je Dejan koji Dragačevski sabor posećuje već treću godinu zaredom.

Republika

Foto: KC Guca

Guča

Nasuprot njemu, simpatična grupa iz Velike Britanije po prvi put se našla u ovom epicentru dobrog provoda, ali sudeći po oduševljenju na njihovim licima ne sumnjamo da će dolazak na Guču i za njih postati tradicija.

„Prvi put smo u Guči i u Srbiji i jedva čekamo da osetimo tu energiju o kojoj svi pričaju. Imamo nekoliko prijatelja koji su već bili, oni su oduševljeni, a i nama se sviđa ovde. Ljudi su veseli i srdačni, jako su druželjubivi i svi hoće da pomognu. Već smo istražili varošicu, a degustirali smo i neka tradicionalna jela. Hrana je sjajna“ – rekli su oni.

Uzbuđenje nije na vrhuncu samo kod posetilaca. Domaćini koji su već mesecima u pripravnosti navode da je interesovanje za ovogodišnji Sabor nadmašilo sva očekivanja.

Svi apartmani i sobe su bukirani još od marta - rekao je Dragan Jovanović, koji godinama unazad posetiocima nudi smeštaj za Guča festival i Dragačevski sabor trubača. „Imam 3 apartmana i 6 soba i sve je odavno popunjeno“ - ističe on.

Ove godine u okviru Guča festivala (01 – 04. avgust) i Dragačevskog sabora trubača (02 – 04. avgust) nas očekuje pregršt dobre zabave, a među najavljenim izvođačima su majstori trube Boban i Marko Marković, Dejan Petrović i njegov Big Bend, Ekrem Mamutović, Dejan Lazarević, prošlogodišnji pobednici, a osim finalnog takmičenja trubačkih orkestara poslednjeg saborskog dana (nedelja, 04. avgust) očekuje nas Gala koncert sa Velikim revijalnim orkestrom pod upravom Vlade Panovića sa gostima pevačima -  Snežanom Đurišić, Čedom Markovićem, Aleksandrom Tirnanićem i Danicom Krstić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading