Ovogodišnji Guča festival pomera SVE GRANICE: Ovo su 3 razloga zašto ne smete propustiti priliku da budete deo nezaboravnog spektakla

Autor:

Zabava

26.07.2024

15:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pakujte kofere i pravac Guča!

Ovogodišnji Guča festival pomera SVE GRANICE: Ovo su 3 razloga zašto ne smete propustiti priliku da budete deo nezaboravnog spektakla

Foto: Live Production

Guča

Već je opšte poznato da je Guča festival sinonim za vrhunski provod. Tokom vrelih avgustovskih dana ulice Guče dodatno greju fenomenalne žurke tokom celog dana pa sve do ranog jutra, posetioci iz svih krajeva sveta puni pozitivne energije, a mirisi i ukusi tradicionalne kuhinje ostavljaju bez teksta i najveće gurmane. 

Ove godine Guča festival održava se od 01. do 04. agusta, u okviru koga je i Dragačevski sabor trubača (02 – 04. avgust), a mi vam donosimo 3 razloga zašto morate biti deo najveće trubačke manifestacije na svetu. 

1. Autentično muzičko iskustvo

"Nisam znao da truba može da se svira i na takav način“ – rekao je čuveni Majls Dejvis kada je svojevremeno posetio Dragačevski sabor trubača u Guči.

Ove godine Sabor slavi svoju 63. godišnjicu, a majstori trube Boban i Marko Marković, Dejan Petrović sa svojim Big Bendom, Dejan Lazarević i Ekrem Mamutović prirediće spektakularne nastupe na glavnoj pozornici na stadionu, uz bogat kulturno-umetnički program na ulicama varošice i ispred Kulturnog centra Guča. Takmičarski program je srce festivala, gde 16 najboljih trubačkih orkestara iz Srbije dolaze da pokažu svoje umeće i izbore se za prestižne titule. 

Republika

Foto: Live Production

Guča festival

2. Mesto gde se brišu sve granice

Svake godine, Guča okupi nekoliko stotina hiljada turista iz čitavog sveta. Svako ko ju je bar jednom posetio uvek joj se vraća jer ovde zabava traje punih 24 sata – kafane i ulice su krcate ljudima, a atmosfera je usijana - od jutarnjih sati peva se, igra i pije bez ograničenja, a na svakom koraku grmi truba. I što je najvažnije, ovo je mesto gde se sve granice brišu, a predrasude ne postoje - u Guču su svi dobrodošli, bez obzira na nacionalnost, pol, godine ili muzički ukus.

 3.  Kulinarski praznik za vaša čula

Za vreme trajanja festivala, Guča se pretvara u pravu kafanu na otvorenom. Osim vrhunske muzike i neponovljive energije, Guča je poznata i po svojoj izvanrednoj gastronomskoj ponudi. Svadbarski kupus iz zemljane posude, hajdučki ćevap - autentični gučanski delikates i vruće jagnjeće i praseće pečenje tek skinuto sa ražnja – jela su koja nikako ne smete da zaobiđete. Festival je prilika da uživate u tradicionalnim jelima koja će zadovoljiti sva vaša čula i pružiti vam jedinstveno kulinarsko iskustvo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading