ENES BEGOVIĆ GODINU DANA NAKON SMRTI SINA: Koncert ima život koji i meni treba!

Autor:

Zabava

29.07.2024

00:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Emocije su pomešane, rekao je Begović

ENES BEGOVIĆ GODINU DANA NAKON SMRTI SINA: Koncert ima život koji i meni treba!

Foto: Republika.rs, Facebook

Pevač Enes Begović, koji se više od godinu dana nije pojavljivao nigde, ni u medijima ni u javnosti, nakon porodične tragedije dao je ekskluzivni intervju za Avaz. Smrt sina Armina nikada neće biti preboljena, ali Begović je svestan da mora da se vrati svakodnevnim obavezama, pa i nastupima.

Veliki odziv

Povod razgovora s potpisnicom ovih redova bio je nastup u Ilijašu pred više od 10.000 ljudi, kako procenjuju organizatori.

- Bilo je fantastično, nešto što iskreno nisam ni očekivao. Toliki odziv bio je, nikada nije bilo više ljudi. Tako su mi rekli. Bilo je predivno, atmosfera nezapamćena. Ja sam obećao publici još davno da ću im prirediti koncert za pamćenje, zajedno s mojim bendom. Tako da sam oduševljen i na neki način počašćen od moje publike. Iskoristio bih priliku da se ovako zahvalim svima onima koji su bili na koncertu i koji su podržali sve ono što ja radim. Hvala im, jer bez publike to ništa ne bi imalo smisla – kazao je Begović za Avaz.

Više od godinu dana nije nastupao, pa mu je susret s publikom značio mnogo.

- Osetio sam tu konekciju između publike i mene koja je zaista na najvišem mogućem nivou. Na kraju, sišao sam u publiku s namerom, želeo sam da ispoštujem svakog maksimalno. Atmosfera me ponela do tog nivoa da sam osetio potrebu da siđem dole, da ih nekako dotaknem, da budem s njima, da budemo jedna duša. To mi se obistinilo i zaista je tako izgledalo. Celi nastup je disao, imao je neki život koji je meni i trebao – rekao je Begović kroz iskreni osmeh.

Poseban spoj

Jeste da je to bio prvi koncert nakon određenog vremena, ali sada ga očekuje čitav niz njih. U Novom Pazaru će biti 31. jula, a već 3. avgusta u prelepom Travniku, gde će nastupiti zajedno s Harijem Mata Harijem i mladim pevačem Adijem Šošeom. Na našu konstataciju da je to spoj iskustva i mladosti i različitih muzičkih žanrova, Begović je odgovorio:

- U pravu ste, zaista. To će biti poseban spoj različitih muzičkih žanrova za sve generacije i sigurno najbolji znak da će biti jedan vrhunski koncert. Niko neće biti tu nezadovoljan i mislim da nas očekuje spektakl koji će odisati, pre svega, dobrom muzikom i energijom između nas, između mojih kolega i mene, i naše publike.

Sve u granicama

Priznaje Begović da je poželeo publiku, a ona njega sigurno jeste.

- Sinoć (u četvrtak naveče, op.a.), pevao sam u neposrednoj blizini hotela u kojem sam počeo svoju pevačku karijeru kao srednjoškolac, gimnazijalac, koji je imao svega 17 godina. Tu sam prvi put nastupio i nakon dugih godina desio se takav spektakl, koji, znam da ponavljam, zaista nisam očekivao. Još jedanput hvala svima koji su došli. Kod mene, u meni je bilo svega, ali sve u granicama lepog – zaključio je Begović.

40 godina

Naredne godine biće tačno 40 godina otkako je Begović izdao svoj prvi album, ali, kako je istakao, još nema ništa planirano za obeležavanje ove velike godišnjice.

- Ja bih, ipak, to ostavio mom timu da odluči. Znam sigurno da nas očekuju veliki nastupi, veliki koncerti. Evo, recimo, nakon koncerta u Travniku desiće se i koncert u Čeliću, zatim 27. septembra biće koncert u Tešnju. Potom će uslediti odlazak u Australiju, zajedno s koleginicom Esmom Kovač – otkrio je Begović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading