BRENIN BOBA OŠTETIO I DRŽAVU?! Sramno prevario kupce za JAHTU, advokat izneo NOVE DETALJE slučaja - evo šta ZAHTEVA od tužilaštva!

Autor:

Zabava

21.07.2024

13:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Punomoćnik "Harvinter doo Beograd", advokat Pavle Đ. Staničić, oglasio se za Republiku!

BRENIN BOBA OŠTETIO I DRŽAVU?! Sramno prevario kupce za JAHTU, advokat izneo NOVE DETALJE slučaja - evo šta ZAHTEVA od tužilaštva!

Foto: Ata images, ST/Dragan Kadić

Portal Republika nedavno je objavio ekskluzivne dokaze koji ukazuju na to da je Slobodan Boba Živojinović, suprug pevačice Lepe Brene, dva puta prodao svoje plovilo "Pershing 54" iz 1999. godine. Prema dokumentima koji su stigli na našu adresu, Živojinović je najpre zaključio ugovor o kupoprodaji sa jednom strankom u martu ove godine, a zatim je tri meseca kasnije zaključio drugi ugovor sa drugom strankom, što je rezultiralo da se protiv bivšeg tenisera podnese krivična prijava u Trećem osnovom javnom tužilaštvu u Beogradu.

Kako smo već pisali, protiv Živojinovića je podneta krivična prijava u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu. Prijavu je, saznajemo, podnelo privredno društvo "Harvinter doo Beograd", a punomoćnika Pavla Đ. Staničića, koji se povodom ovog slučaja već oglašavao za naš portal, u međuvremenu smo ponovo kontaktirali, kako bismo videli kojim tokom se slučaj odvija.

Republika

Foto: Privatna arhiva

Punomoćnik "Harvinter doo Beograd", Pavle Đ. Staničić

- Nije u pitanju samo sigurnost pravnog prometa mog klijenta, nego i pravni saobraćaj načelno svih ostalih koji će prometovati bilo koju pokretnu ili nepokretnu stvar, odnosno sigurnost svih ostalih. Baš iz tog razloga ću insistirati da Treće osnovno javno tužilaštvo ispita sve navode iz krivične prijave, kao i da sasluša sve aktere spornog događaja, odnosno osumnjičene, zakonskog zastupnika oštećenog pravnog lica i predložene svedoke. S obzirom na sve navedeno, smatram da postoji osnovana sumnja da je u ovim radnjama oštećena i Republika Srbija. Potpuno je irelevantno da li je jedan od osumnjičenih javna ličnost, zakon mora biti jednak za sve - naveo je advokat Staničić za Republiku.

Republika

Foto: ATAImages, Pixabay.com

Boba Živojinović dvaput prodao istu jahtu

Podsećanja radi, kako se navodi u prijavi, Slobodan Živojinović je osumnjičen da je dva puta prodao isto plovilo. Prvi put je prodao plovilo privrednom društvu "Harvinter doo Beograd" i zaključio ugovor o kupoprodaji 8. marta ove godine, dok je 35.000 evra primio na račun 21. marta. Tri meseca kasnije, isti ugovor o kupoprodaji plovila zaključio je sa N.R, koji je zatim pokušao da registruje plovilo kod nadležnih organa.

U prijavi se dalje navodi da su osumnjičeni Slobodan Živojinović i N.R. delovali kao saizvršioci, u skladu sa Članom 33. Zakonika o krivičnom postupku (ZKP). Oni su osumnjičeni za dva krivična dela: prevaru iz Člana 208. i navođenje na overavanje neistinitog sadržaja iz Člana 358.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading