Kada oni zasviraju sve ostalo staje – u Guči se sprema NEVIĐENI SPEKTAKL: Majstori trube Dejan Lazarević i Ekrem Mamutović na velikoj pozornici na Stadionu

Autor:

Zabava

25.07.2024

14:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi vikend u avgustu tradicionalno je rezervisan za 63. Dragačevski sabor trubača (02 – 04. avgust) u okviru Guča festivala (01 – 04. avgust)

Kada oni zasviraju sve ostalo staje – u Guči se sprema NEVIĐENI SPEKTAKL: Majstori trube Dejan Lazarević i Ekrem Mamutović na velikoj pozornici na Stadionu

Foto: Skymedia

Ekrem Mamutović

Guča je nadaleko poznata po neverovatnoj atmosferi, žurki koja traje od ranih jutarnji časova pa do duboko u noć, bogatoj ponudi ića i pića i naravno, najboljim trubačima koje Srbija ima. Svake godine u Guču se sjati nekoliko stotina hiljada ljudi, a prošle godine ovaj broj dostigao je neverovatnih pola miliona turista koji su pristigli iz svih krajeva sveta.

Sudeći po interesovanju turista, ništa manje se ne očekuje ni od ove godine, a organizatori iz Opštine Lučani, KC Guča, TO Dragačevo i Skymusic-a potrudili su se ove godine da okupe najbolja trubačka imena koja će tokom trajanja Festivala i Sabora usijati ionako vrelu atmosferu!

Republika

Foto: Skymedia

Orkestar Dejana Lazarevića

Na samom početku ovogodišnjeg Sabora, u petak 02. avgusta, čeka nas prava muzička senzacija, jer Dejan Lazarević stiže na glavnu pozornicu dragačevskog stadiona. Ovaj virtuoz na trubi, jedan od najboljih domaćih trubača, garantuje da će ovogodišnji Sabor biti nešto o čemu će se pričati godinama!

Ali tu nije kraj – drugog dana Sabora, 03. avgusta, očekuje nas još jedan muzički fenomen! Pripremite se za spektakularni nastup Ekrema Mamutovića, majstora trube koji svojim talentom i harizmom osvaja publiku gde god da se pojavi. Mamutović i njegov famozni orkestar sinonim su za neverovatne muzičke bravure koje ostavljaju publiku bez daha, te nas upravo takva atmosfera očekuje druge festivalske večeri na glavnoj bini.

Kako je prethodno najavljeno, pored Lazarevića i Mamutovića, Guča ugostiti čuveni duo i njene ambasadore u Srbiji i svetu - Bobana i Marka Markovića.

Domaćin ovogodišnjeg Sabora i majstor trube Dejan Petrović sa svojim Big Bendom godinama unazad pravi nezapamćen spektakl na glavnoj pozornici, a njegov nastup rezervisan je za drugi saborski dan, u subotu, 03. avgusta.

Republika

Foto: Skymedia

Guča 2024.

U nedelju, 04. avgusta, poslednjeg dana festivala, očekuje nas tamkmičenje trubačkih orkestara finalista i Gala koncert sa Velikim revijalnim orkestrom pod upravom Vlade Panovića, sa gostima pevačima: Snežanom Đurišić, Čedom Markovićem, Aleksandrom Tirnanićem i Danicom Krstić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading