IZDVAJA 400.000 EVRA ZA SEVERININ NASTUP, a pozivala na BOJKOT Prijinih koncerata! Gradonačelnica Sarajeva u centru SKANDALA!

Autor:

Zabava

11.07.2024

09:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Benjamina Karić izazvala revolt građana, urnisali je na društvenim mrežama!

IZDVAJA 400.000 EVRA ZA SEVERININ NASTUP, a pozivala na BOJKOT Prijinih koncerata! Gradonačelnica Sarajeva u centru SKANDALA!

Foto: ATA images, Wikimedia/Julian Nyča

Sarajlije su već počele da se pripremaju za doček Nove godine, a kao glavno iznenađenje najavljen je nastup hrvatske pevačice Severine. Prema potvrđenim informacijama, za njen nastup biće izdvojeno blizu 800.000 konvertibilnih maraka, odnosno oko 400.000 evra. Gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić je potpisala ugovor sa agencijom iz Vogošće koja će biti zadužena za organizaciju dočeka Nove godine ispred Vječne vatre.

Republika

Foto: Goran Ristovski/ATAImages.

Severina

Program dočeka

U sklopu ugovora, planirano je prenošenje koncerta Sarajevske filharmonije iz Narodnog pozorišta putem LED ekrana ispred Vječne vatre, u periodu od 19.30 do 21.00 sati. Detalji o drugim izvođačima i njihovim honorarima nisu navedeni u ugovoru. Prema saznanjima Oslobođenja, Grad Sarajevo će izdvojiti blizu 680.000 maraka, što sa PDV-om iznosi oko 795.000 KM za organizaciju ovog događaja.

Republika

Foto: Credit: Hatim Kaghat / Zuma Press / Profimedia

Benjamina Karić

Reakcije građana

Ova informacija naišla je na revolt među Sarajlijama, koji smatraju da je rasipanje novca na hrvatsku pevačicu i novogodišnji koncert neprihvatljivo. Mnogi se pitaju zašto gradonačelnica Benjamina Karić podržava nastup Severine, dok je na skandalozan način pozvala sugrađane da ne idu na koncert srpske pevačice Aleksandre Prijović, koja je nedavno održala tri koncerta u Sarajevu. Ova situacija izazvala je polemiku i postala predmet javne diskusije.

- Penzionisani, invalidi i demobilisani borci jedu još i danas iz kontejnera i narodnih kuhinja, a ti Benjamina akrepu kupuješ stan od 70 kvadrata ta 300.000 maraka i daješ skoro milion ovoj dami, al da mi se ne ljutiš, molim te, nakazo jedna, fuj, bolje ti je bilo da si to sve novca podelila ovoj sirotinji. Ne, vama je do slavlja i još se ponosiš ovim degenskim činom - samo su neki od komentara na mrežama povodom novogodišnje proslave u Sarajevu.

Republika

Foto: Extra FM

Aleksandra Prijović

Iako je srpska pevačica nakon prvog koncerta istakla da je prezadovoljna kako ju je publika prihvatila u Sarajevu, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić na svom nalogu na platformi Iks (nekadašnji Tviter) napisala post koji je izazvao polemiku.

- Kao gradonačelnica Sarajeva nemam ovlašćenja da zabranim ili odobrim održavanje koncerata i nastupa u gradu, ali zato vi, moji sugrađani, imate pravo da odlučite da li ćete ići ili ne! Svako ima pravo izbora - napisala je gradonačelnica.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading