PREMINUO NAŠ ČUVENI PEVAČ! Teška bolest odnela LEGENDU, javnost SKAMENJENA nakon šok vesti

Autor:

Zabava

22.05.2024

11:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ostaće upamćen kao simbol muzičke scene!

PREMINUO NAŠ ČUVENI PEVAČ! Teška bolest odnela LEGENDU, javnost SKAMENJENA nakon šok vesti

Foto: Printscreen/Youtube

Legendarni beogradski panker Dušan Milašinović Čarli, poznat kao pevač grupe "Radost Evrope", preminuo je u 60. godini nakon kratke i teške bolesti. Čarli je ostavio dubok trag u muzičkoj sceni osamdesetih godina i bio je neizostavan deo beogradske pank scene.

Beograd je u osamdesetim godinama prošlog veka bio centar zbivanja za mlade ljude željne slobode, muzike i bunta. Upravo u tom vremenu, Dušan Milašinović Čarli, postao je jedan od simbola beogradske pank scene, ostavljajući neizbrisiv trag kako kroz muziku, tako i kroz filmsku umetnost.

Dušan Milašinović Čarli je bio pevač grupe Radost Evrope, jedne od prvih beogradskih pank grupa koja je obeležila muzičku scenu svojim sirovim zvukom i buntovničkim tekstovima. Njihova pesma "Vreme je da skinem mrak" postala je kultna numera koju su mnogi obožavali, a Čarli je svojim energičnim nastupima osvajao publiku gde god da se pojavi.

Osim što je bio istaknuti muzičar, Čarli je pokazao svoj talenat i na drugim poljima. Mnogi ga pamte po ulogama u domaćim filmovima poput "Davitelj protiv davitelja", "Artiljero" i "Munje", gde je svojim pojavljivanjem ostavljao nezaboravan pečat. Takođe, bio je i roudi grupe Ekatarina Velika, sarađujući sa još jednom legendom jugoslovenske rok scene, što je dodatno doprinelo njegovoj popularnosti i uticaju na muzičku scenu.

 

Dušan Milašinović Čarli ostavio je neizbrisiv trag u istoriji beogradske pank i novotalasne scene. Njegova energija, buntovništvo i autentičnost inspirisali su mnoge mlade generacije i ostavili su neizbrisiv pečat na kulturnu scenu Beograda. Njegova muzika i uloge u filmovima ostaće večno upamćeni kao deo zlatnog doba jugoslovenske kulture.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading