SRBIJA ĆE ZA TILI ČAS UTONUTI U ZIMSKI SAN! Meteorolog upozorio na nagli pad temperature! Pripremite se za ZIMU

Autor:

Vesti

28.10.2024

22:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Imamo još malo iole toplog vremena...

SRBIJA ĆE ZA TILI ČAS UTONUTI U ZIMSKI SAN! Meteorolog upozorio na nagli pad temperature! Pripremite se za ZIMU

Foto: Tanjug/J. PAP, Credit: Patrick Scheiber / imago stock&people / Profimedia

Srbija je zahvaćena drugim letnjim danom zaredom, sa temperaturama koje su se juče kretale oko 26 stepeni, a danas čak i premašile ovu letnju granicu na istoku zemlje. Ovaj topli talas je posledica visokog vazdušnog pritiska koji je doveo do stabilnog i suvog vremena, uz vedro nebo bez prisustva oblaka.

Iako će se stabilno vreme zadržati u narednom periodu, meteorolog amater Đorđe Đurić najavljuje prolazno naoblačenje u utorak, ali bez očekivanih padavina. Očekuje se da će severozapadni delovi zemlje biti prvi pogođeni povećanjem oblačnosti, dok će se od srede pa sve do početka novembra zadržati vedro i stabilno vreme.

Iako će temperature biti u manjem padu od sutra, i dalje će biti natprosečno toplo za ovo doba godine, sa maksimalnim temperaturama od 16 do 22°C. Od srede će se često javljati magla u nižim predelima, a u brdsko-planinskim predelima će biti vedro kako ujutro, tako i tokom dana. U predelima sa maglom očekuje se temperatura inverzija, gde će biti toplije na planinama nego u nizijama.

Prema trenutnim prognozama, za vikend se očekuje pojačanje severozapadnog vetra i blagi pad temperatura na oko 15 stepeni. Temperature sledeće sedmice će biti u daljem manjem padu, kretajući se od 10 do 15 stepeni, što su prosečne vrednosti za ovo doba godine. Za sada se ne očekuju značajnije padavine u narednih 10 dana.

Iako se očekuje zahlađenje početkom novembra, ono neće imati zimski karakter, već se predviđa povratak vremena na normalne vrednosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading