NEVREME IDE KA BEOGRADU! Na udaru još i dva dela Srbije! Najnovije upozorenje RHMZ!

Autor:

Vesti

28.09.2024

20:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Intenzivnije padavine se očekuju i na severu i zapadu zemlje, gde se očekuje količina padavina od 20 do 40 milimetara.

NEVREME IDE KA BEOGRADU! Na udaru još i dva dela Srbije! Najnovije upozorenje RHMZ!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Naoblačenje sa kišom, ponegde i kratkotrajnim pljuskom sa grmljavinom, padom temperature i umerenim i jakim severozapadnim vetrom koje je zahvatilo sever Srbije, u prvoj polovini noći proširiće se i na zapadnu i centralnu Srbiju, uključujući i područje Beograda, dok se na jugu i istoku zemlje padavine očekuju tek u drugoj polovini noći ka nedelji, najavio je RHMZ.

Kako javljaju iz RHMZ, intenzivnije padavine se očekuju na severu i zapadu zemlje, gde se očekuje količina padavina od 20 do 40 milimetara.

Podsećamo, jako nevreme pogodile je danas pojedine delove  i gradove u Srbiji, a među njima se našla i Inđija gde je vetar lomio sve pred sobom, kao i Beška. Na sreću, povređenih nema.

Sledi nam i veliki pad temperatur, kaže meteorolog Ivan Ristić.

- Centar hladnog arktičkog vazduha u nedelju i ponedeljak biće iznad nas. U nedelju se očekuje hladno i vetrovito vreme, povremeno sa kišom. Na Goliji i Kopaoniku kiša će preći u sneg. Najviša temperatura biće između 12°C i 15°C, tako da su zimske jakne i kišobrani obavezni. Padavine će prestati u noći između nedelje i ponedeljka - istakao je Ristić.

Međutim, prkos hladnom početku oktobra, vreme će se uskoro promeniti, pa ćemo opet "aktivirati" kratke rukave.

- Za sada sve ide po prognozi. Prva nedelja oktobra biće svežija, s najvišim temperaturama od 17°C do 22°C, dok se povremena kiša očekuje od četvrtka do nedelje.

- U drugoj nedelji oktobra kratkotrajna stabilizacija vremena, nešto što se uslovno može nazvati miholjskim letom, s najvišim temperaturama do 25°C. U drugoj polovini oktobra ponovo će doći do jačeg zahlađenja i pravog jesenjeg vremena - navodi meteorolog Ivan Ristić.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading