OGROMAN VREMENSKI PREOKRET! Napokon toplije u Srbiji, kiša samo u OVIM krajevima zemlje!

Autor:

Vesti

17.09.2024

06:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jutra će biti hladna!

OGROMAN VREMENSKI PREOKRET! Napokon toplije u Srbiji, kiša samo u OVIM krajevima zemlje!

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, jutro biti hladno, a tokom dana iznad većeg dela promenljivo oblačno i suvo sa sunčanim intervalima i toplije.

Samo na jugu i jugoistoku zemlje ponegde kiša ili kratkotrajni pljusak. Vetar slab i umeren, istočni i severoistočni. Najniža temperatura od 6 do 10, najviša od 18 do 23 stepena Celzijusa.


U Beogradu sutra jutro hladno.  Tokom dana promenljivo oblačno i suvo, sa sunčanim intervalima i toplije. Vetar slab i umeren istočni i severoistočni. Najniža temperatura oko 10, najviša oko 21 stepen.

Vodostaji u porastu

Na Dunavu narednih dana vodostaji će biti u većem porastu.

Dostizanje i prevazilaženje granica redovne odbrane od poplava očekuje se: kod Bezdana 19/20. septembra, kod Apatina 20/21. septembra, a kod Bogojeva, Bačke Palanke i Novog Sada 21/22. septembra sa tendencijom dalјeg porasta - upozorio je RHMZ.

Vreme narednjih 7 dana

Sledećih sedam dana u Srbiji postepeno toplije. 

Do petka promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima uglavnom u zapadnim, centralnim i južnim predelima. 

Za vikend i početkom naredne sedmice pretežno sunčano, samo se još u subotu na jugozapadu i jugu uz promenljivu oblačnost očekuju kiša i lokalni pljuskovi.

Polarni vrtlog se vraća u oktobru?

Prema dosadašnjim prognozama, novi nalet hladnog vremena koji će ozbiljnije spustiti temperature čeka nas krajem oktobra.

- Druga dekada oktobra donosi jače zahlađenje. Kao da će se ponoviti scenario koji smo imali ovih dana. Opet stiže polarni vrtlog - naveo je meteorolog Ivan Ristić za Republiku.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading