STIGLO ZAHLAĐENJE, SRUČIĆE SE OGROMNA KOLIČINA PADAVINA! Ovi delovi zemlje na udaru i olujnog vetra, HITNO UPOZORENJE RHMZ!

Autor:

Vesti

14.09.2024

05:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osetno niže temperature u celoj zemlji!

STIGLO ZAHLAĐENJE, SRUČIĆE SE OGROMNA KOLIČINA PADAVINA! Ovi delovi zemlje na udaru i olujnog vetra, HITNO UPOZORENJE RHMZ!

Foto: Schutterstock

U Srbiji će danas biti oblačno i hladno sa kišom i lokalnim pljuskovima, koji ponegde na istoku i jugoistoku mogu biti praćeni i grmljavinom. 

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), najniža temperatura iznosiće od 8 do 13, a dnevna od 13 na severozapadu do 18 °C na jugoistoku i istoku zemlje.

Upozorenje RHMZ

- Večeras, u toku noći ka nedelјi (14/15.09.), kao i u nedelјu (15.09.) na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda očekuje se veća količina padavina, od 20 do 40 mm za period od 24 -36 h, a na području Braničevskog okruga, lokalno i preko 40 mm - navodi RHMZ.

  • UPOZORENJE ZA PODRUČJE VOJVODINE I ZAPADNE SRBIJE NA JAK I OLUJNI VETAR (za 14. i 15.09.2024.)


- Danas krajem krajem dana i u toku noći ka nedelјi (14/15.09.) na području Vojvodine i zapadne Srbije duvaće jak severozapadni vetar, koji će u nedelјu (15.09.) imati udare olujne jačine.-

  • UPOZORENJE ZA PODRUČJE BEOGRADA NA OBILNE PADAVINE (za 14. i 15.09.2024.)


- Večeras, tokom noći ka nedelјi (14/15.09.), kao i u nedelјu (15.09.) na teritoriji Beograda očekuje se veća količina padavina, od 20 do 40 mm za period od 24 -36 h - kaže se u upozorenju na zvaničnom sajtu RHMZ.

Duvaće umeren i jak zapadni i severozapadni vetar, koji će uveče i tokom noći na severu i zapadu imati i udare olujne jačine. Krajem dana i u toku noći ka nedelji se očekuje intenziviranje padavina prvo u Vojvodini, zapadnoj  i centralnoj Srbiji, kao i na teritoriji Beograda.

I u Beogradu oblačno i osetno hladnije, povremeno sa kišom. Intenzivnije padavine se očekuju uveče i tokom noći ka nedelji. Vetar umeren zapadni i severozapadni, uveče u pojačanju. 

Najniža temperatura u glavnom gradu oko 10, najviša oko 14 stepeni.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading