CIKLON BORIS DANAS STIŽE U SRBIJU! Sručiće se ogromna količina kiše, a stiže i PRVI SNEG!

Autor:

Vesti

15.09.2024

06:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperature znatno ispod proseka za ovo doba godine!

CIKLON BORIS DANAS STIŽE U SRBIJU! Sručiće se ogromna količina kiše, a stiže i PRVI SNEG!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

U Srbiji danas oblačno i hladno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima koji će biti intenzivniji uveče i tokom noći u Banatu i Braničevskom okrugu. 

Na visokim planinama kiša će tokom dana preći u slab sneg. Vetar umeren i jak, a na severu i zapadu i sa udarima olujne jačine, severozapadni i zapadni, dok će samo još ujutru i pre podne u Banatu i istočnoj Srbiji duvati slab do umeren južni i jugoistočni vetar.

Najniža temperatura od 7 do 11 stepeni, a najviša dnevna od 11 do 16 stepeni, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ).

Upozorenje RHMZ

- Danas (15.09.) se na području Vojvodine, Mačve, Šumadije, kao i na teritoriji Beograda, očekuje veća količina padavina, od 20 do 40 mm za 24 h, a na području Banata i Braničevskog okruga padavine će se nastaviti i tokom noći ka ponedelјku, pa se tamo lokalno očekuje i preko 40 mm - upozorava RHMZ.

  • UPOZORENJE ZA PODRUČJE VOJVODINE I ZAPADNE SRBIJE NA JAK I OLUJNI VETAR (za 15.09.2024.)


- Danas (15.09.) će na području Vojvodine i zapadne Srbije duvati jak zapadni i severozapadni vetar, koji će dostizati i udare olujne jačine - navodi RHMZ.
  • UPOZORENJE ZA PODRUČJE BEOGRADA NA OBILNE PADAVINE (za 15.09.2024.)


- Danas (15.09.) se na teritoriji Beograda očekuje veća količina padavina, od 20 do 30 mm za period od 24 h, lokalno i više - istič u na zvaničnom sajtu RHMZ.

U Beogradu danas oblačno i hladno povremeno sa kišom. Vetar umeren i jak, ujutru i pre podne jugozapadni, a od sredine dana u skretanju na severozapadni pravac. 

Najniža temperatura od 9 do 11, a najvisa dnevna oko 14 stepeni.

Prema izgledima vremena za sedam dana, u ponedeljak (16.09.) oblačno i hladno sa kišom i lokalnim pljuskovima, a na visokim planinama sa susnežicom i snegom. 

Dnevna temperatura znatno ispod proseka za drugu dekadu septembra. Od utorka promenljivo oblačno, postepeno toplije, sa češćom pojavom kiše i lokalnih pljuskova. 

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading