OBLAK ČUDOVIŠTE STIŽE NA BALKAN, POPALJENI SVI ALARMI! Meteorolozi u panici, biće oboreni svi rekordi!

Autor:

Svet

11.09.2024

19:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolozi najavljuju za četvrtak padavine i osetniji pad temperature

OBLAK ČUDOVIŠTE STIŽE NA BALKAN, POPALJENI SVI ALARMI! Meteorolozi u panici, biće oboreni svi rekordi!

Foto: Printscreen/Youtube, Shutterstock

shutterstock

Meteorolozi u Nemačkoj najavili su pad temperature za 20 stepeni i očekuju da bi u nekim regionima mogle da padnu rekordne količine kiše.

- Moglo bi doći do velikih poplava u jugoistočnoj Nemačkoj i susednoj Austriji i Češkoj. Ako bi se trenutni proračuni materijalizirali sve bi bilo pod vodom u velikim delovima južne Bavarske - upozorio je meteorolog Ronald Porške u izjavi za portal Wetter.net.

Meteorolog Alban Burster takođe je zabrinut zbog proračuna koje su meteorolozi izrađivali u ponedeljak.

- Nadajmo se da se neće ostvariti aktuelna predviđanja. U suprotnom više nećemo govoriti o dolini Ar nego o jugoistočnom milenijskom potopu - rekao je Burster.

Još jedan meteorolog predviđa mogućnost katastrofe.

 

 

- Nad severnom Italijom se stvara olujni superćelijski oblak koji će se tokom vikenda pomaći prema Balkanu i pridružiti drugoj ćeliji iznad istočne Evrope. Doslovno upija vodu i proizvodi ernormne količine kiše. U delovima istočne Austrije, Češke, Slovačke i Poljske mogu se očekivati poplave, koje se lokalno mogu pretvoriti i katastrofu - rekao je meteorolog Aleksander Kenig.

Meteorolog Dominik Jung izjavio je da bi u Alpima moglo pasti dva do tri metra snega.

- Očekuje nas izuzetno nasilna promena vremena kakva se retko viđa. Do vikenda bi u Alpima moglo pasti dva do tri metra svežeg snega. Delovima Evrope preti velika opasnost od poplava - upozorio je nemački Jung za Merkur.de.

 

 

Meteorolozi najavljuju za četvrtak padavine i osetniji pad temperature i u Hrvatskoj. Već dan kasnije ponegde će sredinom dana biti samo devet stepeni Celzijusa.

DHMZ je takođe za sutra za celu Hrvatsku upalio žuti meteoalarm, a u celom priobalju oglašen je narandžasti meteoalarm.

- Jača grmljavinska nevremena mogu prouzrokovati veliku štetu. Zaštitite se od munja. Moguća su oštećenja na imovini i na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave i olujni udari vetra, al i i grad - upozorio je DHMZ stanovnike priobalja.

Osim promene temperature meteorolozi DHMZ-a su za petak najavili i mogućnost prvih pahulja u planinama.

Temperatura će u četvrtak popodne biti u padu, a od petka će biti osetno hladnije, posebno u kopnenim područjima, upozorio je DHMZ.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading