I DANAS PAKLENO! Pri kraju dana pljuskovi i grmljavina!

Autor:

Vesti

04.09.2024

06:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Temperatura do 38 stepeni!

I DANAS PAKLENO! Pri kraju dana pljuskovi i grmljavina!

Foto: shutterstock.com

U sredu, stanovnici Srbije moći će da uživaju u sunčanom vremenu, ali će tropske temperature i dalje biti prisutne. Jutarnja temperatura kretaće se između 12 i 20 stepeni, dok će maksimalna dnevna temperatura biti između 34 i 38°C. U Beogradu se takođe očekuje sunčano vreme, uz slab vetar promenljivog smera. Jutarnja temperatura u prestonici biće 20 stepeni, dok se najviša dnevna temperatura prognozira na 36°C.

Kasnije tokom poslepodneva, na zapadu i jugozapadu zemlje očekuje se jači razvoj oblačnosti, praćen lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Ova promena vremena mogla bi donekle da rastereti visoke temperature i pruži osveženje stanovnicima koji su se suočavali sa tropskim vrućinama.

Uzimajući u obzir ekstremne temperature koje se očekuju, izdato je upozorenje da građani preduzmu neophodne mere opreza kako bi se zaštitili od vrućine. Preporučuje se nošenje lagane i prozračne odeće, konzumiranje dovoljno tečnosti i izbegavanje boravka na direktnom suncu tokom najtoplijeg dela dana.

Da biste se zaštitili od sunca, možete preduzeti nekoliko mera:

Koristite zaštitu za sunčanje: Nanestite kremu sa faktorom zaštite (SPF) koji odgovara vašem tipu kože. Preporučuje se SPF 30 ili viši. Kremu treba nanositi najmanje 15-30 minuta pre izlaganja suncu i obnavljati je svakih 2 sata, ili češće ako se znojite ili kupate.

Nosite zaštitnu odeću: Dugi rukavi, dugih nogavica i šešir sa širokim obodom mogu pomoći u zaštiti kože. Postoje i specijalni odevni predmeti sa UV zaštitom.

Potražite senku: Boravite u hladovini, naročito u periodima kada je sunce najjače, obično između 10 i 16 sati.

Nosite naočare za sunce: Kvalitetne naočare sa UV zaštitom pomažu da zaštitite oči od štetnih UV zraka.

Pijte puno vode: Hidratacija je važna kako biste izbegli dehidraciju, koja može biti posledica dužeg izlaganja suncu.

Izbegavajte sunčanje bez zaštite: Ako je moguće, izbegavajte direktno izlaganje suncu u periodima kada su UV zraci najintenzivniji.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading