OBLAČNO, ALI TOPLO! Pljuskovi i grmljavina u OVIM delovima zemlje - na celoj teritoriji UPALJEN METEOALARM!

Autor:

Vesti

29.08.2024

06:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreme će biti potencijalno opasno!

OBLAČNO, ALI TOPLO! Pljuskovi i grmljavina u OVIM delovima zemlje - na celoj teritoriji UPALJEN METEOALARM!

Foto: shutterstock

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno i toplo, na severu Srbije sa dužim sunčanim intervalima, a u oblastima južnije od Save i Dunava i nestabilno pa se očekuju i lokalni kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, saopštio je danas Republički Hidrometeorološki zavod.

Duvaće slab i umeren vetar, severnih pravaca, a temperature će se kretati od 13 do 34 stepena.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno i toplo sa dužim sunčanim intervalima, uz slab vetar severnih pravaca i temperaturom od oko 33 stepena.

Hidrološko upozorenje

Na Savi narednih dana vodostaji će se kretati oko i nešto ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95%-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu).

Najava RHMZ u 5:10

- U narednih sat vremena na jugozapadu zemlјe umereno i potpuno oblačno, na Pešterskoj visoravni sa kišom - piše u najavi.

Upaljen meteoalarm u celoj zemlji

Na teritoriji cele Srbije na snazi je žuti meteoalarm i to zbog tri pojave: visokih temperatura, grmljavinskih nepogoda i obilnih kiša.

Žuti meteoalarm znači da vreme može biti opasno (potencijalno).

Republika

Foto: RHMZ/printscreen

Žuti meteoalarm u celoj zemlji

- Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Nepreduzimajte nepotrebne rizike. -

BONUS VIDEO


  

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading