SUTRA JAKI PLJUSKOVI U SRBIJI! Ovako će se kretati oblak, tačno se zna gde i u koliko sati će grunuti! (MAPA)

Autor:

Vesti

26.08.2024

22:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Meteorolog Ivan Ristić je najavio da će najviše kiše pasti u poslepodnevnim časovima, dok će neki delovi zemlje, posebno najjužniji, ostati suvi.

SUTRA JAKI PLJUSKOVI U SRBIJI! Ovako će se kretati oblak, tačno se zna gde i u koliko sati će grunuti! (MAPA)

Foto: ST/N. MANDIĆ, Shutterstock

hronika

U naredna tri dana Srbiju će zahvatiti intenzivniji pljuskovi, koji će osvežiti tlo nakon vrelih letnjih dana i sušnog perioda.

Republika

Foto: Facebook/ Ivan Ristić

Kretanje oblaka u 12 časova

 

Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), sutra će najjači pljuskovi biti na zapadu i jugozapadu Srbije, ali se ne očekuje značajno osveženje.

Sutra će vreme biti promenljivo oblačno, toplo i nestabilno. Mogući su kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, a količina padavina u većini mesta biće od 5 do 10 l/m². Na zapadu i jugozapadu Srbije, mogu se javiti i intenzivniji pljuskovi sa količinom padavina većom od 20 l/m².

Republika

Foto: Facebook/ Ivan Ristić

Kretanje oblaka u 18 časova

 

Meteorolog Ivan Ristić je najavio da će najviše kiše pasti u poslepodnevnim časovima, dok će neki delovi zemlje, posebno najjužniji, ostati suvi. Intenzitet padavina će se smanjiti oko ponoći.

On je i objavio mapu kretanja kišnih oblaka i gde i u koje vreme će pasti najviše kiše.

Republika

Foto: Facebook/ Ivan Ristić

Kretanje oblaka u ponoć

 

Mape pokazuju da će najviše kiše pasti u poslepodnevnim časovima, gde će samo najjužniji delovi ostati suvi. Najjače padavine biće u delovima severne, centralne i istočne Srbije. Ipak, već oko ponoći intenzitet padavina će drastično oslabiti.

Nestabilno vreme će potrajati sve do petka. Iako će visinski ciklon doneti osveženje, temperature neće drastično opasti. Vrućine se neće potpuno povući, ali se ne očekuju ekstremne temperature poput onih tokom letnjih meseci. Ristić napominje da će, i pored oblaka, temperatura ostati ispod 30 stepeni.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading