NOVO HITNO UPOZORENJE RHMZ: Upaljeni alarmi, u naredna dva sata potop u OVOM DELU SRBIJE!

Autor:

Vesti

18.08.2024

13:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim toga, najava upozorava da će danas biti veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 33 do 38 °C.

NOVO HITNO UPOZORENJE RHMZ: Upaljeni alarmi, u naredna dva sata potop u OVOM DELU SRBIJE!

Foto: Printscreen/SEVERE-WEATHER.EU,Shutterstock, freesvg.org

Hronika

Republički hidrometeorološki zavod Srbije objavio je najnoviju najavu u kojoj se ističe da se u naredna dva sata očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom, posebno u Pomoravlju, jugozapadnoj, južnoj i jugoistočnoj Srbiji. Osim toga, najava upozorava da će danas biti veoma toplo sa najvišom dnevnom temperaturom od 33 do 38 °C.

Narandžasti meteoalarm zbog visokih temperatura

Na snazi je narandžasti meteoalarm zbog visokih temperatura širom Srbije, dok je na teritoriji Pomoravlja na snazi najviši stepen upozorenja. Takođe, žuto upozorenje je izdato za celu zemlju zbog grmljavine, dok je žuto upozorenje na snazi i zbog pljuskova u određenim delovima zemlje.

Promenljivo vreme u narednim danima

Prema najavi RHMZ-a, sledeće nedelje se očekuje promenljivo i nestabilno vreme uz smenu sunčanih i oblačnih intervala. Postoji mogućnost za pljuskove, grad i pad temperature, posebno do sredine naredne sedmice. U ponedeljak se očekuju izraženiji pljuskovi i grmljavina u zapadnim i južnim predelima, dok će se u utorak i sredu ti fenomeni lokalno javljati i u centralnim i severnim delovima zemlje.

Temperaturne prognoze za Beograd

U Beogradu, takođe, se očekuje veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom oko 37 °C. U narednim danima se prognozira manji pad temperature, sa vrednostima od 31 do 33 °C.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading