PRETEŽNO SUNČANO TOKOM DANA, A ONDA... Spremite se na naglu promenu vremena - OVI DELOVI ZEMLJE PRVI NA UDARU!

Autor:

Vesti

23.07.2024

06:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

I temperatura je u padu!

PRETEŽNO SUNČANO TOKOM DANA, A ONDA... Spremite se na naglu promenu vremena - OVI DELOVI ZEMLJE PRVI NA UDARU!

Foto: shutterstock

Vremenska prognoza

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost i toplo, dok se krajem dana očekuje jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom, lokalno intenzivnijim, koje će zahvatiti severne i zapadne krajeve, a tokom noći ka sredi će se proširiti na veći deo Srbije.

Prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), najniža temperatura biće od 17 do 22, a najviša od 31 do 34 stepena Celzijusa.

U Srbiji će danas biti pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost i toplo. Kratkotrajna kiša ili lokalni pljusak sa grmljavinom očekuje se u Vojvodini i u brdsko-planinskim predelima. Vetar slab i umeren, severozapadni.   

Na snazi žuti meteoalarm

U Srbiji je danas na snazi žuti meteoalarm zbog visokih temperatura, kao i zbog pljuskova i grmljavine u pojedinim delovima zemlje.

Jaka i kiša i velika količina padavina moguća je Jugoistočnoj Srbiji gde je alarm upaljen zbog temperatura većih od 32 stepena Celzijusovih, grmljavinskih nepogoda i obilne kiše.

U Istočnoj, Jugozapadnoj Srbiji i na Kosovu i Metohiji očekuju se grmljavinske nepogode.

Foto: RHMZ/printscreen

Upaljen žuti meteoalarm

 

I u Beogradu će biti pretežno sunčano, povremeno uz umerenu oblačnost i toplo. Vetar slab, severozapadni. Najniža temperatura oko 22 °C, a najviša oko 33 °C. Krajem dana i u toku noći ka sredi jače naoblačenje sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Prema izgledima vremenea za narednih sedam dana, od srede do petka promenljivo, nestabilno i svežije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i pljuskova sa grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji. Za vikend i u ponedeljak pretežno sunčano i ponovo toplije.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading