CRVENI METEO-ALARM UPALJEN U CELOJ ZEMLJI! U 6 sati izmerene najviše temperature u OVIM gradovima!

Autor:

Vesti

16.08.2024

07:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hitno upozorenje RHMZ!

CRVENI METEO-ALARM UPALJEN U CELOJ ZEMLJI! U 6 sati izmerene najviše temperature u OVIM gradovima!

Foto: shutterstock.com

U Srbiji je jutros u 6 sati najtoplije bilo u Beogradu, Nišu, na Paliću i Crnom vrhu, gde je izmerena temperatura 24 stepena Celzijusa. U Somboru i Valjevu temperatura je bila 23 stepena, a u Novom Sadu, Loznici, Kraljevu i na Zlatiboru 22 stepena Celzijusa. Najsvežije je bilo u Sjenici, gde je temperatura bila 13 stepeni Celzijusa. Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će u Srbiji do kraja sedmice biti veoma toplo.

U celoj zemlji danas je na snazi crveni meteo-alarm, koji označava vrlo opasno vreme.

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorava da će do kraja sedmice biti veoma toplo sa maksimalnom temperaturom od 37 do 41 stepena.

Na jugu i istoku Srbije, kao i u planinski predelima se danas poslepodne, uz lokalni razvoj oblačnosti, očekuje izolovana pojava kratkotrajne kiše ili pljuskova s grmljavinom. Duvaće slab i umeren zapadni i severozapadni vetar, najniža temperatura će se kretati od 16 do 25 stepeni, a najviša od 37 do 40 stepeni Celzijusa.

Za vikend se u našoj zemlji očekuje veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom u subotu od 37 do 41 stepena, a u nedelju od 33 do 38 stepeni. U većini mesta će biti pretežno sunčano, a uz lokalni razvoj oblačnosti očekuju se i kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom, koji će biti češći drugog dana vikenda.

Od početka naredne nedelje vreme će biti promenljivo i još nestabilnije uz smenu sunčanih i oblačnih intervala i uz pojavu pljuskova i grmljavina, koji će lokalno biti izraženiji (iznad 20 mm za kratko vreme) uz grad i pojačan vetar. Maksimalna temperatura će biti u manjem padu, ali će biti sparno i dalje toplo, temmperatura će se kretati u intervalu od 29 stepeni u zapadnoj Srbiji do 36 stepeni u Banatu, na istoku i jugoistoku zemlje.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading