SRBIJA U PAKLENOM STISKU LUCIFERA! Zemlja se topi! U ova četiri grada izmerena nenormalna temperatura

Autor:

Vesti

14.08.2024

14:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Građani se pozivaju da ostanu hidrirani, da izbegavaju izlaganje suncu u najtoplijem delu dana i prate savete nadležnih institucija

SRBIJA U PAKLENOM STISKU LUCIFERA! Zemlja se topi! U ova četiri grada izmerena nenormalna temperatura

Foto: Republika


Danas je Srbiju zahvatio toplotni talas, koji je doveo do ekstremno visoke temperature u nekoliko gradova širom zemlje. U 14 sati termometar je pokazao čak 40 stepeni u Novom Sadu, Kruševcu, Ćupriji i Leskovcu, dok je najviša temperatura zabeležena u Nišu - čak 41 stepen Celzijusov.

Meteoalarmi širom zemlje

Zbog ekstremne temperature i mogućnosti nevremena, meteoalarm je upaljen širom Srbije. U većem delu zemlje na snazi je crveni meteoalarm, koji upozorava na veliku vrućinu, dok je žuti meteoalarm na snazi zbog očekivane kiše i grmljavine u Bačkoj, jugoistočnoj i jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Upozorenje za Beograd! 

Prema prognozama Republičkog hidrometeorološkog zavoda (RHMZ), toplo vreme, s tropskim noćima, zadržaće se i na području Beograda do kraja nedelje. Minimalna temperatura kretaće se u intervalu od 23 do 26 stepeni Celzijusovih, dok se očekuje da će najviša dnevna temperatura biti između 37 i 39 stepeni Celzijusovih.


Ovaj toplotni talas definitivno zahteva posebne mere opreza da bi se izbegle potencijalne zdravstvene komplikacije. Građani se pozivaju da ostanu hidrirani, da izbegavaju izlaganje suncu u najtoplijem delu dana i prate savete nadležnih institucija da bi se zaštitili od vrućine.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

Komentari (0)

Loading