DANAS TEMPERATURA PREKO 40 STEPENI! Goreće nebo i zemlja, a evo kad nas očekuje HLADAN TUŠ

Autor:

Vesti

13.08.2024

05:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lucifer ulazi u svoj pik, vreme će danas biti opasno po zdravlje.

DANAS TEMPERATURA PREKO 40 STEPENI! Goreće nebo i zemlja, a evo kad nas očekuje HLADAN TUŠ

Foto: RHMZ/printscreen, Shutterstock

U Srbiji će danas biti veoma toplo vreme, sa slabim i promenljivim vetrom i temperaturom od 15 do čak 41 stepen, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod i upozorio na jak toplotni talas u Srbiji do kraja nedelje.

U Beogradu će danas biti sunčano i veoma toplo, sa promenljivim vetrom i najvišom dnevnom temperaturom od oko 39 stepeni.

Do kraja nedelje predviđena je temperatura od 35 do 41 stepeni, a jače naoblačenje i osveženje s kišom i pljuskovima s grmljavinom u svim krajevima očekuje se tek početkom naredne nedelje.

Dodaje se i da se od srede u brdsko-planinskim predelima, a od četvrtka i u nižim predelima, očekuje lokalni razvoj oblačnosti i pojava kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom.

Podsećamo da je RHMZ sinoć izdao novo upozorenje, saopštivši da će u toku sledeće nedelje biti veoma toplo.

Maksimalna temperatura u većini mesta biće od 35 do 40 stepeni, a na području Beograda se očekuju i tropske noći!

Kako su meteorolozi najavli, u toku ove sedmice (12-19. 8), očekuje nas veoma toplo vreme sa maksimalnom temperaturom oko 37 ili 38 stepeni.

Očekuju se i tropske noći, s minimalnom temperaturom od 22 do 25 stepeni.

Izdato i hidrološko upozorenje

- Na Savi, kod Sremske Mitrovice i Šapca, narednih dana vodostaji će se kretati ispod niskih plovidbenih nivoa. Na Brzavi, Moravici, Jadru, Kolubari, Jablanici, Vlasini, Lugomiru, Resavi, Jasenici i Kubršnici proticaji su se približili minimalnim srednje mesečnim vrednostima 95 odsto-ne obezbeđenosti (biološkom minimumu) - navodi se na sajtu RHMZ.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading