OPET ULAZIMO U CRVENU ZONU! Još danas prijatno vreme, od sutra temperature počinju da rastu!

Autor:

Vesti

30.07.2024

05:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Maksimalne temperature tokom sledeće sedmice biće do 40 stepeni

OPET ULAZIMO U CRVENU ZONU! Još danas prijatno vreme, od sutra temperature počinju da rastu!

Foto: Shutterstock

U Srbiji će danas, prema prognozi Republičkog hidrometeorološkog zavoda, biti sunčano sa temperaturom do 32 stepena Celzijusa.

Duvaće slab i umeren, na jugu i istoku Srbije, kao i na planinama povremeno jak severozapadni vetar, uveče u slabljenju. 

Najniža temperatura od 12 do 19, najviša od 28 do 32 stepena Celzijusa. 

Vreme u Beogradu

U Beogradu sunčano. Duvaće slab i umeren severozapadni vetar. 

Najniža temperatura od 15 do 18, najviša oko 30 stepeni Celzijusa. 

Vreme narednih dana

U Srbiji sledećih sedam dana pretežno sunčano i sve toplije, samo u petak i subotu, uz lokalni razvoj oblačnosti, pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom. 

- Početkom avgusta još toplije. U četvrtak i petak (01 - 02.08.) od 33 do 37 °C, a za vikend (03 - 04.08.) manji pad temperature za 3 do 5 stepeni. Od petka se očekuje i retka (izolovana) pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom - navodi se na sajtu RHMZ.

Meteorolog Ivan Ristić takođe je najavio kakvo nas vreme čeka u avgustu.

- Od četvrtka 1. avgusta počinje opet priliv toplog afričkog vazduha, tako da će u petak 2. avgusta maksimumi ponovo biti kao i juče od 35°C do 39°C, u popodnevnim časovima na zapadu Srbije mogući su pljuskovi kiše praćeni grmljavinom.

U subotu 3. avgusta se očekuje uticaj visinske doline sa zapada u sklopu koje će na naše područje doći svežiji i vlažniji vazduh, tako da se u većini krajeva Srbije očekuju pljuskovi kiše praćeni grmljavinom. Najviša temperatura će biti u manjem padu i kretaće se između 30°C-34°C. U nedelju 4. avgusta prestanak padavina i stabilizacija vremena a od ponedeljka 5. avgusta zatvaraju se bečka vrata i postepeno počinje toplotni talas, prema nama jača afrički anticiklon. Maksimalne temperature tokom sledeće sedmice biće od 35°do 40° Celzijusove skale - ističe Ristić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading