UŽIVAJTE U PRIJATNOM JUTRU, OD POLOVINE DANA SITUACIJA SE MENJA! Ubrzo nas čekaju ekstremne vrućine i dnevne temperature od 40 stepeni

Autor:

Vesti

26.07.2024

06:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uskoro dolazi novi toplotni talas

UŽIVAJTE U PRIJATNOM JUTRU, OD POLOVINE DANA SITUACIJA SE MENJA! Ubrzo nas čekaju ekstremne vrućine i dnevne temperature od 40 stepeni

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Nakon svežeg jutra tokom današnjeg dana vreme pretežno sunčano i toplo uz slab do umeren razvoj dnevne oblačnosti i najnižu dnevnu temperaturu od 13 do 19, a najvišu od 29 do 31 stepen Celzijusa.

Vetar slab i umeren, na istoku i jak severozapadni.

Vreme u Beogradu

I u glavnom gradu vreme danas pretežno sunčano uz umerenu dnevnu oblačnost. Vetar slab severozapadni.

Najniža dnevna temperatura od 16 do 18, a najviša oko 30 stepeni.

Vreme narednih dana

Nakon kratkog osveženja, Republički hidrometeorološki zavod najavio je da se do kraja jula očekuje pretežno sunčano i toplo vreme.

- u petak (26.07.) od 29 do 31 °C;
- u subotu (27.07.) od 30 do 34 °C;
- u nedelju (28.07.) od 33 do 37 °C;
- u ponedeljak (29.07.) od 31 °S na severozapadu do 36 °C na jugu i istoku Srbije;
- u utorak i sredu (30 - 31.07.) od 30 do 34 °C.

Toplo vreme nastaviće se i početkom avgusta. Od četvrtka (01.08.) uz lokalni razvoj oblačnosti retka (izolovana) pojava kratkotrajnih pljuskova sa grmljavinom.

Početkom avgusta ima uslova za kratkotrajne pljuskove kiše sa grmljavinom a od 5. avgusta počinje novi toplotni talas jača afrički anticiklon koji će zahvatiti veći deo Evrope.

"Temperature prema sredini meseca avgusta kod nas ponovo blizu 40 stepeni", upozorava meteorolog Ristić.

Nevreme u Srbiji

Podsetimo, zbog nevremena prekjuče je u Srbiji bila proglašena vanredna situacija u Arilju, Vrnjačkoj Banji i okolnim selima.

 - Nevreme je ponovo pogodilo ariljsku opštinu, Vrnjačka Banja i okolna sela kraći vremenski period bili su bez električne energije, a napajanje je prekidano u više navrata.

Dopisnik RTS-a izvestio je da je Arilje pogodilo nevreme, pa su pojedini objekti poput garaža i podruma poplavljeni.

Republika

Foto: printskrin/instagram/192_rs

Nevreme u Arilju

Pijavica koja je protutnjala kroz dve mesne zajednice u Požegi, Gorobilje i Rasnu, pričinila je štetu na nekoliko stambenih i pomoćnih objekata.

Elementarne nepogode u ove dve opštine pričinile su štetu i na putnoj infrastrukturi u pojedinim mesnim zajednicama, posebno su stradali nekategorisani putevi.

Zbog padavina tokom popodneva nakratko je obustavljen saobraćaj kod tunela Predejane, ali, kako su saopštili Putevi Srbije saobraćaj je normalizovan nakon povlačenja vode sa kolovoza.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading