GRAD I PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM DOLAZE SVAKOG ČASA! POTPUNI POTOP! RHMZ popalio alarme - evo koji delovi SRBIJE su prvi na udaru!

Autor:

Vesti

19.07.2024

18:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toplotni talas smeniće neviđeno nevreme.

GRAD I PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM DOLAZE SVAKOG ČASA! POTPUNI POTOP! RHMZ popalio alarme - evo koji delovi SRBIJE su prvi na udaru!

Foto: Shutterstock, freesvg.org

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) najavio je da se u brdsko-planinskim predelima zapadne, jugozapadne, južne i centralne Srbije očekuje lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom uz mogućnost sugradice i grada.

Kako smo ranije pisali, nevreme na koje RHMZ izdaje upozorenje od jutros danas popodne je zahvatilo Novu Varoš, a u celoj Srbiji upaljeni su meteoalarmi i to zbog tri pojave - jakih pljuskova i grada, grmljavine i visokih temperatura.

Plјuskovi i grmlјavine koji se na području Srbije očekuju u narednom periodu lokalno će biti intenzivniji i praćeni gradom, jakim ili olujnim vetrom. Za konkretne lokacije izdavaćemo hitna upozorenja od jedan do dva časa unapred, navodi RHMZ u svom najnovijem upozorenju.

"Plјuskovi i grmlјavine koji se na području Beograda očekuju u narednom periodu u pojedinim delovima grada će biti intenzivniji i praćeni gradom i jakim ili olujnim vetrom".

Meteoalarm za danas

Danas je najkritičnije u Istočnoj i Jugoistočnoj Srbiji, gde je na snazi crveni - najviši nivo upozorenja i to zbog tri visokih vrućina. U ova dva regiona Srbije upaljena su čak tri alarma - uz ovaj crveni, na snazi je i narandžasti zbog grmljavine i žuti zbog kiše.

Sutra je veći deo Srbije u narandžastom i to takođe skoro svuda zbog tri pojave - grmljavine, pljuskova i vrućine.

Meteoalarm za nedelju

U nedelju situacija mnogo bolja - veći deo zemlje - centralni i sever, je bez ikakvog upozorenja, dok je ostatak u žutom zbog grmljivne.

Na ovom linku pročitajte uputstva i savete RHMZ kako da se ponašate u slučaju nevremena.

RHMZ je takođe izdao i savete kako preživeti veliku vrućinu.

Na linku koji sledi pogledajte kako da se rashladite tokom tropskih noći i koji je jedini način da bezbedno spavate pod klimom.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading