JEDAN DEO BEOGRADA IZNENADIO PLJUSAK: RHMZ otkrio kada prestaju padavine!

Autor:

Vesti

03.07.2024

11:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Padavine u ponedeljak i utorak su potpuno paraisale ulice glavnog grada.

JEDAN DEO BEOGRADA IZNENADIO PLJUSAK: RHMZ otkrio kada prestaju padavine!

Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Iako je za danas najavljeno lepo vreme, na Voždovcu je iznenada počeo pljusak. Nebo se zacrnilo, a kiša je počela da lije. Međutim, pljusak nije dugo trajao, a Republički hidrometeorološki zavod najavio je razvedravanje do kraja dana.

U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno vreme, sa suvim intervalima na severu i više oblačnosti uz lokalne kratkotrajne kiše ili pljuskove u ostalim krajevima. Krajem dana očekuje se prestanak padavina i razvedravanje širom zemlje, dok će se temperature kretati od 14 do 26 stepeni.

U Beogradu se očekuje promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, uz temperature koje će se kretati od 15 do 25 stepeni.

U toku jutra po kotlinama i duž rečnih tokova jugozapadne i južne Srbije biće magle koja će lokalno smanjivati vidljivost na manje od 200 metara.

Podsetimo, u ponedeljak i utorak pale su velike količine kiše u Srbiji, praćene olujnim vetrom. Ovo su dovelo do poplava na ulicama širom zemlje, a Republika je zabeležila najdramatičnije momente nevremena u Beogradu.

Kako se danas dan približava kraju, građani Srbije mogu očekivati razvedravanje i stabilizaciju vremenskih prilika, što će svakako biti dobrodošlo nakon nedavnih nepogoda.

Centar za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova je zbog nevremena u protekla 24 časa imao 71 intervenciju, od čega se 12 odnosi na požare na građevinskim objektima, izjavio je danas načelnik odeljenja u Upravi za vatrogasno-spasilačke jedinice Sektora za vanredne situacije MUP Milorad Spasojević.

- Ostale intervencije su podrazumevale uklanjanje stabala, metalnih konstrukcija, krovova koji su padali na kolovoze, kao i crpljenje vode. Imali smo i jednu, srećom, uspešnu evakuaciju čoveka kome je stablo palo na vozilo koje se kretalo putem i vatrogasci su uspeli da ga na vreme izvuku - rekao je on za TV Pink.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading