HITNO SE OGLASIO RHMZ,! OLUJA SE PREMEŠTA KA OVIM DELOVIMA ZEMLJE! Sklonite se sa ulica!

Autor:

Vesti

14.07.2024

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Toplotni talas i dalje obavija Srbiju.

HITNO SE OGLASIO RHMZ,! OLUJA SE PREMEŠTA KA OVIM DELOVIMA ZEMLJE! Sklonite se sa ulica!

Foto: Shutterstock

Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHMZ) oglasio i najavio osveženje posle paklenih dana sa temperaturama i preko 40 stepeni.

- Jako grmlјavinsko nevreme koje je zahvatilo jug Zlatiborskog okruga je slabo pokretno i u narednih sat vremena sporo će se premeštati ka severoistoku preko Zlatiborskog okruga i ka Moravičkom okrugu. U zoni ovog nevremena očekuju se intenzivni plјuskovi, grad i kratkotrajno olujni vetar.

Još se dodaje:

- U naredna dva sata na jugozapadu Srbije kiša i plјuskovi s grmlјavinom, dok se ređa pojava plјuskova s grmlјavinom očekuje se na zapadu zemlјe i na severu Banata.

U većem delu Srbije i danas je vrelo sa temperaturama i preko 40 stepeni. Međutim, popodne su pljuskovi sa grmljavinom pogodili i planinske delove jugozapadne Srbije, a bilo ih je i na padinama Kopaonika.

RHMZ je ranije izdao i upozorenje za područje cele zemlje za toplotni talas.

- Veoma izražen toplotni talas, uz deficit padavina, nastavlјa se i u prvoj polovini sledeće sedmice, kada će u većini mesta maksimalne temperature biti u intervalu od 35 do 40 °S i uz tropske noći u urbanim sredinama. Od petka, 19. jula, u severnim, zapadnim i centralnim, a od subote, 20. jula, i u ostalim krajevima Srbije manji pad temperature sa kišom, plјuskovima i grmlјavinom.

Inače, Srbija i naš region, kao i jugoistok Evrope i danas su najvreliji deo Evrope, uz temperature od 40°C, a temperature od 40°C beleže se sve do juga Ukrajine.

 

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading